Direct door naar content
Ontdek je talent bij de Paralympische Talentdag! afbeelding nieuwsbericht

Ontdek je talent bij de Paralympische Talentdag!

10 maart 2022

Sporten is met jouw beperking heel goed mogelijk. Dat laten de sporters op de Paralympische Winterspelen van Beijing nu zeker zien. Ben je ook zo geïnspireerd geraakt door de prestaties en droom je nu ook van dat hoogste podium? Dan is de Paralympische Talentdag van NOC*NSF op 3 april een goed moment om te ontdekken in welke sport jouw talent ligt. Tijdens deze dag kun je allerlei sporten uitproberen en kom je misschien wel op een goed idee voor een sportkeuze.

De Paralympische Talentendag wordt op zondag 3 april georganiseerd op Papendal in Arnhem, het nationale traningscentrum voor olympische en paralympische atleten van TeamNL. Tijdens deze dag kun je in vier verschillende sportronden meedoen. Er vinden diverse trainingen plaats waarin je je talenten kunt laten zien aan verschillende coaches. 

Jouw mogelijkheden

Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de desbetreffende sport en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. De meest kansrijke sporters krijgen zelfs de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie te worden opgenomen. Op de Paralympische Talentdag wordt door de (talent)coaches bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de sport die je wilt gaan beoefenen. 

18 sporten 

Je kunt tijdens deze dag uit 18 sporten kiezen: atletiek, badminton, bankdrukken, boccia, goalball, hippische sport, vi-judo, roeien, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, rolstoeltennis, schieten, ski snowboard, tafeltennis, triathlon, wielrennen, zitvolleybal, en zwemmen.

Uit deze lijst kun je vooraf vier sporten kiezen. Dat is ook een mooie kans om te kijken wat voor sport eigenlijk bij jou past. De aanwezige coaches kunnen je hier ook advies over geven en kunnen je vertellen hoe je beter kunt worden in jouw sport. Je kunt je aanmelden voor deze dag als je een lichamelijke of visuele beperking hebt en je tussen de 12 en 35 jaar oud bent.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar Nocnsf.nl

Bekijk hier een impressie van de Paralympisch Talentdag 2017:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: