Direct door naar content
Arnhemse rolstoeltennisser nadert wereldtop afbeelding nieuwsbericht

Arnhemse rolstoeltennisser nadert wereldtop

11 december 2013

Hoewel nog junior dendert Carlos Anker (ambassadeurs van Uniek Sporten) de nationale Top-5 van het rolstoeltennis binnen. Daardoor is hij direct toegelaten tot de Tennis Masters, de traditionele jaarafsluiting van de Nederlandse tennistop, van 17-22 december in Rotterdam. Een nieuwe mijlpaal aan het eind van een jaar waarin Carlos ondanks blessureleed zowel nationaal als internationaal grote stappen heeft gemaakt.

De Arnhemse rolstoeltennisser begon het jaar 2013 sterk met twee finaleplaatsen (enkel en dubbel) op het WK-junioren in het Franse Tarbes. Als lid van het Nederlands juniorenteam behaalde hij daarna tijdens de World Team Cup (het WK voor landenteams) in Turkije brons. De volgende editie van dit prestigieuze toernooi zal overigens in Nederland plaatsvinden (26 mei-1 juni 2014) op een nog bekend te maken locatie.

Na een armblessure in het voorjaar van 2013 pakte Carlos de draad snel weer op en behaalde goede resultaten op toernooien in heel Europa. Daardoor steeg hij van de vierde naar de tweede positie op de internationale jeugdranglijst (zowel enkel als dubbel), en nadert hij inmiddels ook bij de senioren de top 50. Op basis van zijn Nederlandse ranking in het herenenkel (5e) is Carlos direct toegelaten tot de Nederlandse Tennis Masters, deze maand in Rotterdam. In 2014 wil Carlos de aansluiting maken met de internationale top van het rolstoeltennis. Dat betekent weer veel internationale toernooien spelen en een fors trainingsprogramma van ten minste vijf keer in de week. Komende maand neemt hij voor het laatst deel aan het WK junioren in Tarbes (23-26 januari). Verder ligt het accent op het spelen van seniorentoernooien.

Om de weg naar de wereldtop te kunnen bekostigen en zijn Olympische status te handhaven, is Carlos op zoek naar extra financiële ondersteuning. "Veruit de meeste toernooien die ik speel, zijn in het buitenland. Dat betekent veel vlieguren maken. Daarnaast heb je te maken met kosten voor trainingen, voeding, coaching en materialen. Het prijzengeld is echt niet zo hoog dat ik dat terug kan verdienen." Carlos is daarom onlangs een crowdfunding campagne gestart, genaamd 'Fan van Carlos'. Informatie hierover is te vinden op zijn website en Facebookpagina.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×