Direct door naar content
Dena werkt ondanks beperking bij de politie afbeelding nieuwsbericht

Dena werkt ondanks beperking bij de politie

24 maart 2022

Het was altijd al haar droom om bij de politie te werken, maar doordat Dena in een rolstoel zit was dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Dat ze toch haar droombaan vond, werd mogelijk doordat de politie in Zeeland aan de diversiteit van het korps wilde werken. Iedereen moet bij de politie kunnen werken, dus ook mensen met een beperking.

Dena werkt ondertussen al 2,5 jaar bij de eenheid Houdgreep, die zich bezighoudt met meldingen van drugsoverlast. Ze is heel erg blij met de kans die zij heeft gekregen. “Het is blijkbaar niet vanzelfsprekend dat een organisatie als de politie mensen zoals ik een baan kunnen geven”, vertelt ze aan Omroep Zeeland.

Aanpassingen

Voordat zij aan de slag kon op het politiebureau in Terneuzen moesten een aantal aanpassingen worden gedaan. “Zo ging de zware toegangsdeur niet vanzelf open en kon ik niet bij de liftknopjes. Ook heb ik een aangepast bureau gekregen."

Voorbeeld andere politieteams

Ze voelt zich inmiddels ook een volwaardig lid van het politieteam. "In het begin was het voor sommigen misschien even wennen dat ik soms wat extra hulp nodig heb, maar verder ben ik helemaal ingeburgerd." Na Dena volgden trouwens nog meer collega’s met een arbeidsbeperking bij de Zeeuwse politie, want door haar zagen ze dat je met een beperking ook prima bij de politie kunt werken.

Dena hoopt daarom nu ook dat zij en haar collega’s anderen kunnen inspireren. “Ik hoop dat wij een voorbeeld kunnen zijn voor andere politieteams: doe het gewoon en neem ons als voorbeeld.”

Bron: Omroep Zeeland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: