Direct door naar content
Recreatieve fietstochten onder begeleiding van vertellende gidsen in omgeving Apeldoorn! afbeelding nieuwsbericht

Recreatieve fietstochten onder begeleiding van vertellende gidsen in omgeving Apeldoorn!

28 maart 2022

Het Fietsgilde Apeldoorn biedt elke week een recreatieve fietstocht onder leiding van vertellende gidsen vanaf de 1e week in mei tot de 3e week in oktober. Tussen Kerst en Oudejaarsdag is er de Sylvestertocht.

Alle tochten zijn uniek: iedere week is er een andere route. Er zijn dagtochten variërend van 35 tot 60 km, en middagtochten van ca. 30 km. Vaak voert de route over vlakke wegen, soms is het terrein wat heuvelig en af en toe is er een flinke klim (gevolgd door een comfortabele afdaling).
We rijden in een kalm tempo van ca. 15 km/uur.

Vanuit Apeldoorn fietsen we over de Veluwe en door de IJsselvallei. Deze twee gebieden verschillen sterk van karakter. Sommige routes gaan door bosgebieden, over heidevelden en langs zandverstuivingen. Andere tochten voeren over landgoederen, langs weteringen en door de uiterwaarden van de IJssel.

Onderweg vertellen de gidsen interessante informatie op het gebied van natuur, cultuur en cultuurgeschiedenis.

De tochten gaan over vrijliggende asfaltfietspaden, rustige binnenwegen en goed berijdbare zand- en grindpaden. De meeste routes zijn goed te rijden met elektrische fietsen. Waar dat niet het geval is, staat het vermeld bij de tocht.

Een aantal tochten zijn ook geschikt voor 3-wiel fietsen.

Voor meer informatie zie de website: www.fietsgilde-apeldoorn.nl hier is ook het programma te vinden en waar de startplaats zich bevind! 

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: