Direct door naar content
VV Loenermark ontvangt eerste Uniek Sporten Certificaat in de gemeente Apeldoorn afbeelding nieuwsbericht

VV Loenermark ontvangt eerste Uniek Sporten Certificaat in de gemeente Apeldoorn

30 maart 2022

Voetbalvereniging Loenermark uit Loenen heeft als eerste in de gemeente Apeldoorn het Uniek Sporten Certificaat ontvangen. Een bijzonder moment waarmee de aanbieder laat zien dat zij hun sportaanbod voor sporters met een beperking goed op orde hebben.

Remke, beweegconsulent Uniek Sporten bij Sportservice Apeldoorn (Accres): "Het doel van het Uniek Sporten Certificaat is om sportaanbieders te stimuleren hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Het certificaat maakt deze inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld, zodat sporters met een beperking makkelijk zien waar ze terecht kunnen voor het beoefenen van hun favoriete sport".

Om in aanmerking te komen voor het certificaat wordt er onder andere gekeken naar het aangepaste sportaanbod en de communicatie hierover. Een ander belangrijk punt is inclusie; in hoeverre is sport voor mensen met een beperking ook écht een onderdeel van de club, is het opgenomen in het beleid van de club. Loenermark voldoet aan deze voorwaarden! Loenermark vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zonder belemmeringen kunnen sporten en wezenlijk onderdeel uitmaken van de vereniging. “Wij hebben dit initiatief genomen omdat wij ook de sporters met een beperking willen laten voetballen. Ons doel van het certificaat is het aanwezige aanbod nog meer zichtbaar maken en te laten zien dat sporters met een beperking bij Loenermark meer dan welkom zijn.”, aldus Gerrit Blom.

Meer weten over G-voetbal bij Loenermark? Ga naar https://www.vvloenermark.nl/434/g-voetbal-bij-loenermark/

Meer weten over dit initiatief? Ga naar https://www.unieksporten.nl/certificaat of neem contact op met Remke Halma, apeldoorn@unieksporten.nl of 06-22616542

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: