Direct door naar content
Veel nieuw talent bij Paralympische Talentdag afbeelding nieuwsbericht

Veel nieuw talent bij Paralympische Talentdag

04 april 2022

Afgelopen zondag was op Papendal de jaarlijkse TeamNL Paralympische Talentdag. Tijdens deze dag kon je als sporter kennismaken met allerlei sporten van atletiek tot zitvolleybal. De verschillende talentcoaches van de sporten keken ook of tussen de aanmeldingen nieuwe talenten zitten verscholen. Misschien worden dat over een paar jaar wel de nieuwe medaillewinnaars op de Paralympische Spelen!

De TeamNL Paralympische Talentdag heeft eigenlijk twee doelen: het is op de eerste plaats voor sporters een mooie kans om nieuwe sporten te leren kennen. Je krijgt niet zo vaak de gelegenheid om zoveel sporten op een dag te proberen. Het kan dus zomaar dat je tijdens die dag een sport ontdekt waarvan je voorheen niet had gedacht dat het bij jou zou passen. De Talentdag is daarnaast ook voor TeamNL een belangrijk moment om nieuw talent te ontdekken.

Van hockey naar atletiek

Op de Talentdagen zijn al eerder succesvolle talenten komen boven drijven. Atlete Cheyenne Bouthoorn is een van die voorbeelden, zij was zondag ook aanwezig bij de Talentdag. Cheyenne deed in 2013 zelf mee aan de Talentdag en kwam afgelopen zomer in actie op de Paralympische Spelen van Tokio. “Ik vind de Paralympische Talentdag heel erg belangrijk, omdat paralympische talenten zo de kans krijgen om in aanraking te komen met allerlei sporten”, vertelt ze bij Omroep Flevoland. Voor haar had die dag in 2013 precies dat effect gehad. Ze deed namelijk eerst aan hockey, maar bij de Talentdag ontdekte ze dat ze meer talent had voor atletiek.

Dromen van goud

Tijdens de Paralympisch Talentdag werd zondag ook weer veel nieuw talent gezien door de coaches. Felize Lentze viel bijvoorbeeld bij het rolstoelbasketbal op. Zij doet nu nog aan rolstoeltennis, maar op Papendal kreeg ze van de basketbalcoaches te horen dat zij zien dat ze ook over dribbeltalent beschikt. Toen een verslaggever van Hart van Nederland tegen haar zei dat het haar goed afgaat, bleef ze nog bescheiden. “Dat ga ik niet over mezelf zeggen, maar ik vind het wel heel goed gaan”, zei ze met een brede lach. Zij hoopt ooit ook op de Paralympische Spelen te komen. “En dan ook goud halen, dat is natuurlijk wel echt de droom. Daar ben ik hard mee bezig!”

Talent voor de toekomst

Esther Vergeer, chef de mission van TeamNL bij de Paralympische Winterspelen, zag ook veel talent bij elkaar in de sporthallen van Papendal. Zij denkt daarbij ook vooral aan de wat langere termijn. “De volgende Spelen zijn al over twee jaar in Parijs. Als er uitzonderlijk talent hier boven komt drijven dan zou dat misschien kunnen. Ik denk dat we het eerder hebben over deelnemen aan de volgende Winterspelen of de Zomerspelen van 2028.”

Bekijk de items bij Omroep Flevoland en Hart van Nederland.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: