Direct door naar content
Zitski uit Arnhem bij Invictus Games in Den Haag afbeelding nieuwsbericht

Zitski uit Arnhem bij Invictus Games in Den Haag

12 april 2022

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Dit jaar vinden De Games in Nederland plaats. Van 16 tot 22 april is de sportcampus in Den Haag volgebouwd met verschillende (sport) activiteiten. Eén van die activiteiten is skiën, onder andere mogelijk gemaakt door Indoor Ski Arnhem.

Tijdens de Invictus Games vinden er verschillende side events plaats, van zitvolleybal tot golf en van klimmen tot skiën. Voor deze laatste activiteit staat er speciaal een ski simulator op het terrein. Hier kunnen de  aanwezigen hun ski-vaardigheden aanleren en verbeteren. Indoor Ski Arnhem zal hierbij aanwezig zijn om het zit-skiën te promoten. Zit-skiën is een vorm van skiën die het ook voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk maakt om af te dalen van de pistes. Indoor Ski Arnhem zal aanwezig zijn met een Bi-Unique. Deze zitski heeft een frame met twee ski’s, met daar bovenop een kuip gemonteerd, waarin de skiër plaatsneemt. Middels gordels kun je daar onderweg niet uitvallen. Om het evenwicht te bewaren worden krukkenski’s gebruikt.

Alle aanwezigen van de Invictus Games kunnen dus kennis maken met deze vorm van skiën, maar ook de inwoners uit de regio Arnhem zijn van harte welkom om de zitki te proberen. Bij Indoor Ski Arnhem (bij de Grote Koppel), staat ook altijd de Bi-Unique paraat. Mochten mensen dus geïnteresseerd zijn in een les zitskiën, neem dan contact op met Indoor Ski Arnhem via info@indoorski-arnhem.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: