Direct door naar content
Wandel jij ook mee met de Gôolse Wandelchallenge? afbeelding nieuwsbericht

Wandel jij ook mee met de Gôolse Wandelchallenge?

20 april 2022

Goirle doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge! Vanaf maandag 9 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! Iedereen die wilt, mag mee wandelen!

De Nationale Diabetes Challenge in Goirle: Gôolse Wandelchallenge

Diverse partners werken samen om de ‘Gôolse Wandelchallenge’ tot een succes te maken! Medifit Fysiotherapie, The Happany, Fysiotherapie Van Huijkelom, Fysiotherapie Van Iersel & Zandbergen, Balance Support, PrimaCura Huisartsenzorg, gemeente Goirle en Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant zijn enthousiast om, na Coronatijd, weer samen dit soort projecten te kunnen opstarten. Samen onderstrepen zij het belang om met zoveel mogelijk zorg- en welzijnsprofessionals samen te werken om mensen in beweging te brengen. Juist als professional kun je mensen nét dat duwtje in de rug geven om mee te doen. Het wekelijks samen wandelen onder begeleiding van professionals biedt de deelnemers een veilige opstap naar bewegen, waarna zij meer vertrouwen in zichzelf en eigen lichaam krijgen.

Start wandelingen
Op maandag 9 mei vindt de eerste wandeling plaats. We starten om 18.30u vanaf het Oranjeplein in Goirle. Daar is een samenkomst waarbij nog extra informatie wordt gedeeld en vervolgens de eerste meters gewandeld worden.  

De wandelingen worden begeleid door wandelcoach Natasja den Otter van Balance Support.

Afsluiting

Op zaterdag 24 september sluiten we het wandelprogramma met elkaar af tijdens het landelijke Slotfestival van de Bas van de Goor Foundation in Arnhem. Daar worden de laatste kilometers gewandeld, samen met deelnemers van andere wandelgroepen uit heel Nederland en wordt samen een feestje gevierd!

Aanmelden of meer informatie
Iedereen die interesse heeft, is welkom om mee te wandelen! De kosten voor deelname zijn €20,00.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/goolsewandelchallenge/

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Judith van Berkel van Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant, judith.van.berkel@tilburg.nl en 06-21000132.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: