Direct door naar content
Loop een wedstrijdje met een Frame Runner afbeelding nieuwsbericht

Loop een wedstrijdje met een Frame Runner

22 april 2022

Heb jij het Frame Runnen al ontdekt? Dan weet je dat je door de ondersteuning van dit mooie hulpmiddel lekker hard kan gaan! Meestal loop je met een Frame Runner op een atletiekbaan, daar kun je eindeloos rondjes blijven lopen. Maar zou je ook niet eens een keer met een echte hardloopwedstrijd mee willen doen? Dat kan bijvoorbeeld op 13 mei bij de Omloop van Terheijde.

Frame Runnen is een relatief nieuwe vorm van atletiek en de laatste jaren erg populair onder sporters met een beperking. Je kunt daarbij denken aan sporters met CP, spina bifida of kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven afhankelijk van een rollator of rolstoel. Door de ondersteuning die je van het frame krijgt krijg je de mogelijkheid om te lopen of zelfs te rennen. Dat geeft natuurlijk een enorm gevoel van vrijheid.

Steeds meer clubs

De populariteit van Frame Running kun je ook zien aan het aantal atletiekverenigingen dat met Frame Running groepjes begint. Bij die clubs hebben ze vaak al een aantal frames in bruikleen, zodat je niet gelijk een eigen Frame Runner hoeft aan te schaffen. Bij Scopias Atletiek uit Venlo hadden ze dat bijvoorbeeld weten te bekostigen via Uniek Sporten Crowdfunding.

Omloop ter Heijde

Met je Frame Runner kun je op de atletiekbaan in een veilige omgeving oefenen. Je kunt ook daarbuiten kijken wat je met je frame kunt. Bij steeds meer hardloopevenementen ben je welkom, zoals op vrijdagavond 13 mei bij de Omloop ter Heijde. Je doet daar gewoon mee in de reguliere wedstrijd en je kunt dan kiezen uit verschillende afstanden: een 1,3 kilometer of 5 kilometer.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: omloopterheijde.nl/

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: