Direct door naar content
Wandelchallenge verbetert gezondheid diabetespatiënten in Lelystad afbeelding nieuwsbericht

Wandelchallenge verbetert gezondheid diabetespatiënten in Lelystad

25 april 2022

Lelystedelingen vanaf 18 jaar met diabetes kunnen hun gezondheid verbeteren via de Nationale Diabetes Challenge Lelystad. Deze challenge begint op dinsdag 3 mei.

Deelnemers wandelen onder begeleiding van een gecertificeerd wandeltrainer gedurende 21 weken één keer per week. Ook leren ze van alles over het thema Positieve Gezondheid.

Toekomstbeeld positief verstoren
In de toekomst wordt er een bovengemiddeld aantal diabetes mellitus-patiënten in Lelystad verwacht. Sportbedrijf Lelystad en Wandel- en Leefstijlcollectief Flevoland willen met deze challenge dat toekomstbeeld positief verstoren.

Bewegen heeft een positief effect op diabetes
De Nationale Diabetes Challenge Lelystad zet mensen met diabetes mellitus in beweging voor een betere kwaliteit van leven. Bewegen heeft een positief effect op diabetes, zoals op de bloedsuikerwaardes en het medicijngebruik. Sporten met diabetes kan best lastig zijn en daarom is er gekozen voor deze laagdrempelige opstap naar bewegen. Tijdens het onderdeel Positieve Gezondheid leren de deelnemers om te gaan met fysieke, sociale en emotionele uitdagingen. Dit helpt enorm bij het voeren van de regie over het eigen leven.

Wandelingen duren een uur
De wandelingen tijdens de Nationale Diabetes Challenge Lelystad duren een uur. De avonden starten vanaf dinsdag 3 mei om 18.45 uur buiten bij Sportcentrum De Koploper. Er is eerst een kwartier aandacht voor de Positieve Gezondheid. Daarna wandelen de deelnemers een uur. Tijdens het laatste kwartier staat opnieuw het thema Positieve Gezondheid op het programma.

De challenge duurt tot en met dinsdag 20 september. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om aan de hele challenge mee te doen of een aantal avonden mee te wandelen. De kosten bedragen 2 euro per deelnemer per week. Neemt men iemand mee, dan betaalt men ieder 1 euro.

Wie wil deelnemen kan zich inschrijven via deze link.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: