Direct door naar content
Gooi zo ver mogelijk met Clubthrow afbeelding nieuwsbericht

Gooi zo ver mogelijk met Clubthrow

25 april 2022

Lijkt het je leuk om iets nieuws in Nederland te proberen? Clubthrow is één van de leukste sporten. Het wordt over de hele wereld gespeeld. Iedereen met een beperking kan het doen. Waar draait het om bij Clubthrow? Zo ver mogelijk gooien met een “Club”. Een kegel.

Bij deze sport zit je en gooi je met één hand de Club. Hoe je dat doet maakt niet uit. Doe wat jij fijn vindt. Leuk om te weten: Clubthrow is onderdeel van de paralympics.

Clubthrow in het kort. Zorg dat je lekker zit. Houd de club in je hand of tussen je vingers. Zwaai met de club en maak vaart. Laat de club los en kijk hoe ver je hebt gegooid. Je kunt proberen om zelf iedere keer verder te gooien. Het is nog leuker als je anderen kunt verslaan. Onder dit bericht kun je bekijken hoe het op de Paralympics wordt gespeeld.

Benieuwd of het iets voor jou is? Atletiekvereniging AV Sprint in Breda is de enige vereniging in Nederland waar je Clubthrow proberen. Bij Sprint komen mensen met en zonder beperking gezellig samen sporten. Hier is al een dame enthousiast bezig met Clubthrow. Het lijkt haar leuk om Clubthrow ook samen met anderen te kunnen doen. Je krijgt hele goede begeleiding van trainster Mies.

Dus lijkt het je leuk om het eens te proberen? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mies Kuipers: mieskuipers@telfort.nl

Bij AV Sprint kun je ook framerunning uitproberen, een loopfiets, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: