Direct door naar content
Vier dagen handbiken op de grens van Brabant en Limburg afbeelding nieuwsbericht

Vier dagen handbiken op de grens van Brabant en Limburg

29 april 2022

Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw dit jaar: verschillende afstanden. Naast de bekende 30 kilometer zijn er nu ook routes van 15 kilometer. U kunt ook deelnemen met een scootmobiel of een aangepast vervoermiddel

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een jong, maar groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken.

Dit jaar is de verwachting dat nog meer sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in.

Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

Waar en wanneer

  • Data: 26, 27, 28 en 29 juli
  • Routes: dagelijks 30 of 15 kilometer
  • Start en eindpunt: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel.

Kosten en inschrijving

  • Kosten voor vier dagen bij voorinschrijving zijn € 14,50.
  • Inschrijven kan tot 30 juni 2022 
  • Aan de kassa inschrijven kan ook, voor € 5,00 per dag.

Meer informatie

Gratis ophaalservice voor groepen

De BM4D biedt voor groepen hulpmiddelenvervoer- en opslag tijdens de vierdaagse. Dit wordt gratis mogelijk gemaakt door transportbedrijf Gebroeders van Eijk uit Asten. Binnen een straal van circa 45 kilometer van Meijel haalt dit transportbedrijf uw fietshulpmiddel/handbike/scootmobiel op van een verzamelpunt. Vervoer gebeurt per vrachtwagen door een ervaren, toegewijde chauffeur, die de vervoers(hulp)middelen met zorg zal behandelen.

Zondag 24 juli is de ophaaldag, op zaterdag 30 juli worden de fietshulpmiddelen weer teruggebracht naar het verzamelpunt. Gedurende de vierdaagse staat uw vervoermiddel in een afgesloten opslag in de buurt bij het startpunt, waar u het elke dag kunt ophalen en terugbrengen.

De voorwaarden en mogelijkheid om een ophaallocatie aan te melden, staan op Deelname info.

Slapen

In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen.

Doel

De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans te geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: