Direct door naar content
Zeildagen voor mensen met beperking afbeelding nieuwsbericht

Zeildagen voor mensen met beperking

11 mei 2022

Zeildagen voor mensen met beperking

DE HAUKES – De wind door je haren, genieten op het water. Speciaal voor mensen met een beperking verzorgen Watersportvereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Team Sportservice twee zeildagen. Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni kunnen zij zich opgeven voor een zeildag over het Amstelmeer. Het is de een en twintigste editie.

Er is ieder jaar veel animo voor de zeildagen. Daarom is besloten om voorrang te geven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen. Leeftijd maakt niet uit. Er kunnen maximaal dertig deelnemers per dag zeilen.

Met gewone - niet aangepaste - zeilboten, is het op sommige momenten improviseren geblazen en aanpoten, weet Rina Blondeau. Ze is bij Team Sportservice regiocoördinator Aangepast sporten. “Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven.”

Warme kleding en zonnebrand
Tussen 8.30 en 9.00 uur verwacht de organisatie alle deelnemers in het clubgebouw van WV Amstelmeer aan De Haukes 2 in Westerland. Daar staat eerst een kopje koffie of thee klaar en krijgen ze uitleg. “Denk erom dat je warme kleding aantrekt en voor de zekerheid regenkleding of zeilkleding en een pet meeneemt. Het kan best koud zijn op het water, vooral als je stilzit. En het is misschien ook handig om een extra setje kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Wij zorgen voor het verplichte zwemvest.”

Na de nasi nog een keer het water op
Na de zeilochtend staat voor de liefhebbers een nasimaaltijd klaar in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasimaaltijd gaan de zeilers een tweede keer het water op tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is voor eigen risico.

Gepast betalen
De kosten voor de zeildag bedragen 20 euro. Ook eventuele begeleiders betalen dit bedrag. Bij aankomst in het clubgebouw kan het inschrijfgeld betaald worden. Liefst gepast betalen, meldt de organisatie. Er is in het clubgebouw géén invalidentoilet aanwezig.

Meer weten of opgeven? Neem contact op met Rina Blondeau van Team Sportservice via rblondeau@teamsportservice.nl of bel met kantoor 0224-214774.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: