Direct door naar content
Op weg naar de Special Olympics: Een mini triathlon als voorbereiding afbeelding nieuwsbericht

Op weg naar de Special Olympics: Een mini triathlon als voorbereiding

02 juni 2022

Zondag 22 mei in Venray was de X-Triathlon, een mini Triathlon waar iedereen met een beperking aan mee kan doen: 250 meter zwemmen,10 km fietsen en 2,5 km hardlopen.

Ik had me goed voorbereid en had er zin in, al vond ik het reuze spannend. Het weer hielp goed mee: niet te warm, maar wel klein zonnetje en gelukkig droog. De start ging goed, kwam als tweede het water uit, maar de wissel naar de fiets ging perfect met gevolg dat ik als eerste op de fiets zat. Zoals jullie misschien al weten was ik bang op de fiets maar met hulp van Tjebbe heb ik deze angst overwonnen, en met deze fiets voel ik me goed. We moesten drie rondjes. Al snel werd ik ingehaald door een tandem, en in de tweede ronde werd ik ook nog ingehaald. Maar toen kwam het hardlopen en dat ging ook weer goed. Op de finish lag ik 24 seconden achter en werd dus derde.

Ik vond het een gezellige wedstrijd, en heb zeker mijn verbeter punten gezien . Ik ga me focussen op betere bochten met fietsen. De Triathlon smaakt zeker naar meer en ik kijk uit naar 2 juli in Holten.

De Triathlon tijdens de SONS is verzet naar 2 juli…. Komende weken ga ik de verbeterpunten omzetten in actie💪

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: