Direct door naar content
Comedian Eva laat haar CP niet in de weg staan afbeelding nieuwsbericht

Comedian Eva laat haar CP niet in de weg staan

03 juni 2022

De 14-jarige stand-up comedian Eva Abley heeft in de talentenshow Britains Got Talent de harten van de jury en de tv-kijkers gestolen. Ze heeft Cerebrale Parese en maakt daar op het podium duidelijk geen geheim van. Met grappen over haar beperking krijgt ze de hele zaal aan het lachen.

“Ben je nerveus?”, vraagt een jurylid voor haar performance op het grote podium. “Nee, helemaal niet!”, zegt Eva zelfverzekerd. Zo staat ze ook op het podium: cool en vol zelfvertrouwen. Ze begint maar meteen met haar excuses aan het publiek. “Als je mij niet kunt verstaan: ik heb een beperking die cerebrale parese heet. En ik kom uit Black Counry”, zegt ze om het accent van haar geboortestreek bij Birmingham te verklaren. “Makkelijker is het om te wachten tot je thuis bent en deze uitzending terug te kijken met ondertiteling”, zegt ze droogjes.

Grappen over eigen beperking

“Iedereen is beperkt”, gaat ze verder. “Mensen zeggen wel ‘je kan alles doen wat je wil, niets houdt je tegen’. Dat zal wel, maar wie zou iemand zoals ik met trillende handen een levensreddende hartoperatie laten doen?”, zegt ze met een grote glimlach. “Of: wie zou zich door mij een nieuw kapsel laten knippen?”

Lovende jury

Eva heeft de lachers op haar hand van het publiek en de jury. Zij laten haar alle vier doorgaan naar de volgende ronde en noemen haar “hilarisch”, “iemand zonder angst” en  “een cool persoon”. “Ik hoop dat dit het begin is voor iets waanzinnings voor jou”, zegt een jurylid.

Bekijk hier het volledige optreden van Eva bij Britains Got Talent.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: