Direct door naar content
"Maak sport eerlijk voor iedereen!" afbeelding nieuwsbericht

"Maak sport eerlijk voor iedereen!"

03 juni 2022

“We zijn niet beperkt, we worden beperkt”, dat is de boodschap van een nieuwe donatiecampagne van Fonds Gehandicaptensport. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor eerlijkheid in de sport. Er is nu geen eerlijke kans om gelijkwaardig aan de startstreep te verschijnen. Als je bij de 1,7 miljoen mensen met een beperking hoort krijg je te maken met allerlei drempels voor je aan een sportieve uitdaging kan beginnen. En dat moet veranderen!

Complexe regels met betrekking tot financiële tegemoetkoming zorgen dat sporten of bewegen met een beperking bijna onmogelijk wordt. De sporter met een beperking is niet beperkt, maar wordt beperkt. Het is een obstakel race waarbij ieder opvolgende barrière hoger en complexer wordt.

Verhogen sportparticipatie

Met de lancering van deze opvallende en krachtige donatiecampagne wil Fonds Gehandicaptensport laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. En dat de uitgangspunten aan de start voor iedere sporter gelijk moeten zijn. Om dát te kunnen realiseren en daarmee de sportparticipatie voor mensen met een beperking te verhogen is het doel van deze campagne om zoveel mogelijk donaties op te halen. Zodat sport voor iedereen eerlijk wordt.

Het verhaal van Dianne

Dianne Vugts is één van de vier sporters uit deze campagne die al geruime tijd de strijd aan gaat met haar zorgverzekeraar. Altijd was Dianne actief en een fanatieke wielrenner en hardloper. Maar een val in de badkamer veranderde alles. Ze kreeg permanente pijn in haar been, werd 15 keer geopereerd, raakte depressief en dacht zelfs aan het einde van het leven. Totdat ze haar pijnlijke onderbeen liet amputeren. Een nieuw leven begon. En het liefst weer met sporten. Maar ze wordt beperkt doordat haar zorgverzekeraar geen hardloopprothese wil vergoeden. Ze vinden het overbodig, onnodig kostbaar en niet doelmatig. Volgens hen kan ze met haar reguliere prothese een hoog activiteitenniveau behalen en deed ze vóór de amputatie ook niet aan hardlopen. Dianne heeft daarom besloten om het juridisch aan te vechten.

“Ik ben helemaal gek op hardlopen, ook al mis ik mijn linker onderbeen. Maar die amputatie zie ik niet als mijn beperking. Mijn beperking is dat ik geen hardloopprothese vergoed krijg van de zorgverzekeraar. En ik niet kan rennen zonder…”, aldus Dianne.

Bekijk de campagnevideo hier:

Help jij mee?

Wij hebben jouw hulp nodig om deze krachtige campagne aan het Nederlandse publiek te laten zien en donaties op te halen voor alle sporters. Samen met jou zorgen we voor een eerlijke kans voor iedereen. Ga voor een uitgebreide toolkit naar fondsgehandicaptensport.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: