Direct door naar content
Primeur in Nijmegen met Elektrisch Rolstoelvoetbal afbeelding nieuwsbericht

Primeur in Nijmegen met Elektrisch Rolstoelvoetbal

15 juni 2022

Samen met de KNVB en Uniek Sporten startte N.E.C.’s maatschappelijke stichting N.E.C. Maatschappelijk woensdag 15 juni als eerste Nederlandse betaald voetbalorganisatie met Elektrisch Rolstoelvoetbal.

Onder toeziend oog van ruim veertig supporters, gingen in de ochtend-clinic acht fanatieke en enthousiaste kinderen (allen gebonden aan een rolstoel) aan de slag. In de middag deden nog eens 20 andere kinderen mee aan deze unieke sport die mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om aan voetbal deel te nemen. N.E.C. gelooft in de kracht van voetbal die breed inzetbaar is om mensenlevens positief te veranderen en is trots op het feit dat de club met Elektrisch Rolstoelvoetbal in Nederland de primeur heeft.

“Het project 'elektrisch rolstoelvoetbal' is ontstaan door een hulpvraag van een leerling van de Sint Maartenschool”, aldus Jop Pepping, projectleider Elektrisch Rolstoelvoetbal bij N.E.C. "We doen al veel waardevolle projecten binnen N.E.C. Maatschappelijk zoals de Bijzondere Eredivisie, een competitie waar jongeren met een beperking mogen voetballen voor N.E.C. Het is een prachtige aanvulling dat we vanaf heden ook kinderen die verbonden zijn aan een rolstoel helpen bij hun sportbehoefte. Het kent al jaren grote populariteit in Engeland en samen met de KNVB, Uniek Sporten en een aantal sponsoren introduceren we nu deze sport ook in Nederland. In september start bovendien het eerste N.E.C. Elektrisch Rolstoel Voetbalteam dat een jaar lang wekelijks met elkaar gaat trainen."

Een samenvatting van de ochtend-clinic is op SBS bij Hart van Nederland in de vroege (17:15) en late editie te zien en om 19.00 uur op NPO 3 bij het Jeugd Journaal. 

Wil je meer informatie over Elektrisch Rolstoelvoetbal bij N.E.C? Neem dan contact op met maatschappelijk@nec-nijmegen.nl

Het N.E.C. Rolstoelvoetbalteam is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Nijmegen, Nijmeegs Sportakkoord, Gemeente Berg en Dal, Sport- en beweegakkoord gemeente Berg en Dal, Gemeente Beuningen, Gemeente Heumen, Gemeente Wijchen, Sportakkoord Mook en Middelaar, Zwaluwen Jeugdactie, Spieren voor Spieren en Sint Maartenskliniek.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: