Direct door naar content
Bocce op de Special Olympics nationale spelen! afbeelding nieuwsbericht

Bocce op de Special Olympics nationale spelen!

16 juni 2022

Afgelopen weekend van 9 tot 12 juni zijn Tom en ik (Tom als speler, en ik als begeleider/coach) naar Enschede afgereisd om deel te nemen aan de special olympics nationale spelen om deel te nemen aan het onderdeel bocce.

Nadat we aankwamen werden we naar onze slaaptent gebracht in het olympisch dorp en konden we onze spulletjes uitpakken. Na het avond eten werden we met bussen naar het Fanny Blankers Koen stadion gebracht voor de officiële opening. Hier werd na de atleten parade het olympisch vuur aangestoken.

Zaterdag was de eerste dag van het bocce event. Vandaag was het koppel toernooi.

Na de divisioning (dit is om de individuele speelsterkte te bepalen om de poules zo eerlijk mogelijk in te delen)  werd er gestart.

In de ochtend sessie samen met zijn koppel partner een mooie winst en een nipte verliespartij. Na de lunch begon de vermoeidheid er een klein beetje in te sluipen en volgde er nog 1x winst en 1x verlies 

Maar dit was toch nog goed voor een zilveren plak!!

Zaterdagavond het feestgedruis in de feesttent maar gelaten voor wat het was, en proberen iets beter te slapen dan de 1e nacht.

Zondagochtend na het ontbijt weer richting de sporthal voor dag 2, het individuele toernooi.

Vandaag ging het door de vermoeidheid, en alle indrukken, erg moeizaam, het wilde Tom niet echt lukken om zijn beste spel te laten zien. Maar dat mocht de pret niet drukken en hij wist toch nog een hele spannende partij winnend af te sluiten. Vandaag was het goed voor brons.

Het gaat uiteindelijk helemaal niet om winnen of verliezen. Iedereen die meedoet is een winnaar en krijgt een medaille.

Met woorden is het niet te beschrijven wat voor sfeer en energie er tijdens deze sportiviteiten heerst.

Ik heb enorm genoten, en kan het iedereen aanraden.

 

Was getekend,

Een trotse vader!!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: