Direct door naar content
Mooie samenwerking La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicapten Sport afbeelding nieuwsbericht

Mooie samenwerking La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicapten Sport

23 juni 2022

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus naar Nederland. Die eerste drie dagen van de Ronde van Spanje in Utrecht en Brabant zijn al omgedoopt tot La Vuelta Holanda 2022. Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van dit grootse wielerevenement, en dat ga jij ongetwijfeld merken! In aanloop en rondom de etappes wordt met de campagne ‘Maak sport eerlijk’ aandacht gevraagd voor het mogelijk maken van sport voor iedereen. Diverse sporters met een beperking, partners en gemeenten komen in actie om minimaal €100.000 op te halen voor de realisatie van sporthulpmiddelen.

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport zijn beiden vastberaden in het feit dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen. Ongeacht een handicap. De hoge kosten voor een sporthulpmiddel belemmeren sporters met een beperking vaak in het beoefenen van hun favoriete sport. En vanwege procedures en regels is het niet altijd even overzichtelijk om ondersteuning aan te vragen. Met Uniek Sporten Hulpmiddelen helpen we al veel sporters bij de uitleen of aanschaf van een sporthulpmiddel, maar er is nog veel meer werk te doen.

Sporthulpmiddel als drempel
Er zijn 1,7 miljoen Nederlanders in de leeftijd 12-79 jaar met een motorische, auditieve, visuele of verstandelijke beperking. Maar 34% van deze groep is aan het sporten en bewegen tegenover 59% van de gehele bevolking. Eén van de drempels van deze groep is het gebrek aan een passend sporthulpmiddel. Met de etappes van de La Vuelta Holanda als podium en de aandacht die daarbij komt kijken zijn de handen ineengeslagen voor het ophalen van €100.000 voor sporthulpmiddelen in parcoursgemeenten.

Sporters met een beperking als middelpunt
Wat kun je verwachten? Met de campagne vragen verschillende sporters met een beperking en actievoerders lokaal aandacht voor het eerlijk maken van sport. Als het startschot klinkt, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. En daar strijdt Fonds Gehandicaptensport voor.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: