Direct door naar content
Leerlingen Hub Rosmalen verleggen hun grenzen op de fiets dankzij Stichting Bikewize: 'dit is gaaf!' afbeelding nieuwsbericht

Leerlingen Hub Rosmalen verleggen hun grenzen op de fiets dankzij Stichting Bikewize: 'dit is gaaf!'

28 juni 2022

Leerlingen van Hub Rosmalen (speciaal onderwijs) maakten deze week op een op laagdrempelige manier kennis met de wielersport door een clinic van Stichting Bikewize. "Dit is gaaf", riep leerling Guus na een rondje op het parcours met zijn bmx. "Nog een keer!"

Stichting Bikewize wil met het project All Ride leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs in ’s-Hertogenbosch en Breda op een leuke en laagdrempelige wijze kennis laten maken met de wielersport en ze de weg naar de club wijzen. Instructeur John van Stichting Bikewize bezoekt Hub Rosmalen en andere scholen om een leuke fietsles te verzorgen. "De komst van La Vuelta in Nederland werkt motiverend", aldus instructeur John. "Wellicht worden deze kinderen de talenten voor de toekomst en zien we ze later terug in een volgende grote ronde in Nederland." 

Stichting Bikewize werkt samen met lokale verenigingen om kinderen die enthousiast zijn een passend vervolg te geven. Anne Meijer, docente bewegingsonderwijs van Hub Rosmalen: "onze leerlingen vinden dit fantastisch. Ook al zijn ze niet bekend met La Vuelta of de Tour de France, fietsen vinden ze allemaal leuk. Zeker op zo'n uitdagend parcours. Dit is voor herhaling vatbaar".

Wil je meer informatie over Stichting Bikewize? Ga naar www.bikewize.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: