Direct door naar content
Ook meedoen met het N.E.C. Parateam? Je kunt je nu weer aanmelden! afbeelding nieuwsbericht

Ook meedoen met het N.E.C. Parateam? Je kunt je nu weer aanmelden!

11 juli 2022

Na het succes van afgelopen jaren, gaat N.E.C. samen met Uniek Sporten, Sint Maartenskliniek en stichting Koprol starten met een nieuw ‘Parateam’. Niet alleen voor mensen met een amputatie, maar ook voor mensen met een lichamelijke beperking in het algemeen. Komend jaar staat er weer een gevarieerd aanbod aan sporten op het programma.

De afgelopen jaren heeft het sportaanbod voor mensen met een beperking in het Rijk van Nijmegen een boost gekregen. In de praktijk zien we dat sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijke beperking achterblijven, daarom is in 2019 het N.E.C. Parateam gestart. Het seizoen start met een uitgebreide revalidatiemodule bij de Sint Maartenskliniek, alvorens de deelnemers onder begeleiding van deskundige trainers van stichting Koprol aan de slag gaan op de velden van N.E.C. In de winter wijkt het team uit naar andere locaties.

Joyce-Ott-Jansen, bewegingstherapeut bij de Sint Maartenskliniek zegt: "Het was een succesvol jaar voor het N.E.C. Parateam. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 87 procent van de deelnemers is verbetert in loopafstand en balans, daarnaast is men ook in de thuis situatie aanzienlijk meer gaan bewegen." Bart de Lange van N.E.C. Maatschappelijk vult aan: " Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het sociale aspect, bijvoorbeeld door het wekelijkse kopje koffie of thee voorafgaand aan de activiteit. Het feit dat vrijwel alle deelnemers aangeven dat ze graag met elkaar blijven sporten, zegt veel over de hechte band die de deelnemers met elkaar hebben opgebouwd."

Voormalig deelnemer Michiel over het N.E.C. Parateam: “Dankzij het sporten bij het N.E.C. Parateam zijn mijn reflexen en wendbaarheid steeds soepeler geworden. Daarnaast is het N.E.C. Parateam voor mij vooral het doorbreken van de sociale lockdown. Je sport wekelijks met lotgenoten, mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Hierdoor heb ik de gelegenheid om ervaringen te delen met mensen die weten hoe het is.

Ben jij of ken jij iemand met een lichamelijke beperking en wil je volgend jaar mee sporten met het N.E.C. Parateam? Meld je dan nu aan via deze link aan.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: