Direct door naar content
Steunpunt Aangepast Sporten viert 25 jarig jubileum en maakt nieuwe naam bekend! afbeelding nieuwsbericht

Steunpunt Aangepast Sporten viert 25 jarig jubileum en maakt nieuwe naam bekend!

19 juli 2022

Op vrijdag 15 juli werd in het Klasse Theater in Tilburg de jubileumavond van Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant gehouden. Al ruim 25 jaar is Steunpunt Aangepast Sporten een belangrijke partij voor sporters met een beperking om een passende sport of beweegactiviteit te vinden en ondersteunt het sport- en beweegaanbieders met bijvoorbeeld het opzetten van een aangepast sportaanbod. Tijdens de jubileumavond werd met sporters met een beperking, (oud) medewerkers en verenigingen teruggeblikt op mooie en bijzondere momenten, werden plannen besproken voor de toekomst en werd de nieuwe naam en logo onthuld.

Aangepast sportaanbod in de regio

Steunpunt Aangepast Sporten heeft niet alleen in Tilburg een groot netwerk, maar ook in de aangesloten gemeenten heeft het een samenwerkingsverband met Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk en helpt het mensen met een beperking bij het vinden van passend aanbod. Sinds dit jaar zijn ook de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Dongen aangesloten waardoor de regio Midden Brabant volledig gedekt is. Het Steunpunt helpt door middel van een Sport- en Beweegcoach mensen met een beperking bij het zoeken naar een passende sport of beweegactiviteit. Ook steunt het beweegaanbieders bij o.a. het opzetten of versterken van het aanbod, subsidieaanvragen en ledenwerving. Daarnaast wordt er met (zorg)instellingen en organisaties samengewerkt om de doelgroep in beweging te krijgen, door bijvoorbeeld kennismakingslessen op locatie, evenementen of individuele begeleiding.  

Uniek Sporten

Tijdens de jubileumavond werd er teruggeblikt, maar ook vooruitgekeken en geïnspireerd. Er werd gesproken met (oud) medewerkers over hun tijd bij het Steunpunt. Ook werd er gesproken met sporters met een beperking over hun worstelingen en overwinningen en met bestuursleden van diverse verenigingen, zoals van SVG, Shogaisha Judo, GSBW, Dansschool de Kets en Dio Zwemmen. Zij vertelden over de stappen die hun vereniging hebben gezet en nog willen zetten de komende tijd. Er werd een optreden gegeven door een danspaar van Dansclub de Kets. Gastspreker Toine Klerks van Stichting Basketbal Experience Nederland (BEN) kwam langs om te vertellen over zijn weg in de wereld van aangepast sporten. Vervolgens werd de nieuwe naam en het bijbehorende logo onthuld. Vanaf dit moment gaat Steunpunt Aangepast Sporten verder onder de paraplu van Uniek Sporten en draagt het de naam Uniek Sporten Midden Brabant. Onder deze naam wordt verder gewerkt aan het netwerk en worden structurele samenwerkingen met zorgorganisaties en partners in het werkveld uitgebreid.

Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand, praatte de avond aan elkaar.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: