Direct door naar content
Fietstochten 'Gelders Klavertje' afbeelding nieuwsbericht

Fietstochten 'Gelders Klavertje'

05 augustus 2022

Vrijwilligers van Omni Sportief en Hersenletsel on Tour hebben de handen ineen geslagen en organiseren van vrijdag 19 augustus tot en met maandag 22 augustus het “Gelders Klavertje”.

Tijdens een vierdaags verblijf, in het Nivon huis De Bosbeek te Bennekom, worden elke dag fietstochten gemaakt. De deelnemers zijn mensen met een (lichamelijke) beperking. Zij bewegen zich veelal voort op aangepaste fietsen, denk hierbij aan driewiel-ligfietsen, duofietsen en handbikes.

Met begeleiding van vrijwilligers, EHB0-ers en een revalidatie technicus wordt dagelijks gefietst. De afstanden variëren tussen de 25 en 50 km.

Naast het genereren van aandacht voor sporten met een beperking wordt ook geprobeerd om geld op te halen, zodat nog meer mensen van deze doelgroep kunnen gaan sporten. Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen, maar voor deze groep is het misschien nog wel belangrijker!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: