Direct door naar content
Uniek Sporten Hopper provincie Groningen van start afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Hopper provincie Groningen van start

12 september 2022

Het kennismakingsprogramma Sporthopper wordt na de zomervakantie ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of chronische beperking. Voor deze groep is sporten niet vanzelfsprekend. Via de ‘Uniek Sporten Hopper’ kunnen ze op een laagdrempelige en ongedwongen manier kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten én aanbieders in eigen gemeente en de naastliggende gemeenten.

Flyer én website
Net als bij de Sporthopper wordt een fysieke flyer van de Uniek Sporten Hopper breed verspreid in deelnemende gemeenten. Op deze flyer staat het provinciale aanbod vermeld, zodat inwoners ook worden geïnformeerd over het aanbod in andere gemeenten. Daarnaast staat alle informatie voor zowel deelnemers als aanbieders vermeld op een specifieke website die, in elke deelnemende gemeente, speciaal voor dit kennismakingsprogramma is ontwikkeld. Op woensdag 7 september jl. ontving gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk bij Beatrixoord in Haren de eerste flyer van de Uniek Sporten Hopper uit handen van Erik Dodde, handbiker en ambassadeur Uniek Sporten.

Pilot in vijf gemeenten
Met subsidie vanuit het Provinciaal Beweegakkoord van de provincie Groningen draait Huis voor de Sport Groningen in eerste instantie een pilot voor twee edities: periode herfst/winter 2022 en periode lente/zomer 2023. Deze pilot vindt plaats in de gemeenten die op dit moment al gebruik maken van de Sporthopper, te weten: Groningen, Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Groningen en Westerkwartier.

Meer informatie over het aangepast sport- en beweegaanbod plus aanmeldmogelijkheid is te vinden op respectievelijk www.sportcultuurhopper.nl, www.hogelandbeweegt.nl, www.eemsdeltabeweegt.nl, www.hoppermidden-groningen.nl en www.sportencultuurwesterkwartier.nl.
 


 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: