Direct door naar content
Lynns sportdroom komt uit afbeelding nieuwsbericht

Lynns sportdroom komt uit

26 september 2022

Lynn Schellekens (7) uit Vlijmen wilde heel graag leren zwemmen, net als haar leeftijdsgenootjes. Daar had ze door haar beperkingen wel wat extra begeleiding bij nodig. Dankzij de winactie ‘Sportdromen’ van Uniek Sporten Brabant heeft ze sinds kort haar lang gekoesterde wens in vervulling kunnen laten gaan. Begin september is ze gestart.

Vanwege CVI, een motorische achterstand, en watervrees lukte het Lynn en haar moeder Hendrika niet om een fijne plek te vinden waar Lynn kon leren zwemmen. Dit jaar kwamen ze via Uniek Sporten in contact met Lian van de Veerdonk, beweegcoach in de gemeente Heusden. Zij helpt mensen met een beperking bij al hun sport- en beweegvragen. 

Samen met Lian zijn Lynn en Hendrika op zoek gegaan naar een zwemles die paste bij de wensen en mogelijkheden van Lynn. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij zwemschool Sneller Leren Zwemmen in Den Bosch. Daarnaast werden ze door Lian gewezen op de winactie ‘Unieke Sportdromen’, waarbij mensen met een beperking hun sportdroom konden inzenden en kans maakten op realisatie van die sportdroom. Lynn werd als één van de winnaars uitgekozen, waardoor de droom om te leren zwemmen al heel snel werkelijkheid werd.

Vanaf de allereerste les blijkt het een goede match te zijn. Lynn: “Ik vond het erg spannend, maar was blij dat de zwemjuf me ging helpen en me vasthield. Ik mocht zelfs al proberen om mijn gezicht onder water te doen en in het water te springen!”

Wij wensen Lynn heel veel zwemplezier!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: