Direct door naar content
Alleen maar blije gezichten bij CPC4ALL loop afbeelding nieuwsbericht

Alleen maar blije gezichten bij CPC4ALL loop

28 september 2022

Afgelopen zondag was de NN CPC Loop Den Haag. Dit hardloopevenement staat bekend om de halve marathon van Den Haag naar Scheveningen en terug naar Den Haag, maar het is door de vele afstanden echt een evenement voor iedereen. Ook kinderen met een beperking kunnen sinds 2020 meedoen door de toevoeging van de CPC4ALL loop.

De stortbui die het Malieveld in Den Haag voor achten nog teisterde maakte al snel plaats voor een steeds krachtiger zonnetje. Sabrina Voshol (11) was na een droge race de eerste stralende winnaar van de dag. Ze was de snelste bij het openingsnummer van de NN CPC Loop Den Haag: de CPC4ALL. Met haar framerunner was ze iedereen te snel af. “Ik ben eerste, ik ben eerste’’, zo jubelde ze na haar finish met een vrolijk gezicht. Haar vader en coach Gerben was net zo blij en trots na de prestatie van zijn dochter. “Sabrina is te vroeg geboren en heeft twee weken erna een hersenbloeding gehad. Ze heeft CP, cerebrale parese, dat is een houding- en bewegingsstoornis.”

Voor iedereen

Sabrina straalde net als alle andere deelnemers een en al blijheid uit in Den Haag. Gerben: “We hebben ons hierop verheugd. Ze is hier een ander kind, ze bloeit hiervan op.” Dat is ook precies waar de CPC4All in 2020 aan het programma van de City-Pier-City Loop werd toegevoegd. Lopers die om welke reden dan ook normaal niet zo snel aan een hardloopevenement meedoen, krijgen zo de kans aan de start te verschijnen en als een held over de finish te komen. Ze mogen bij het Malieveld een parcours van 1 kilometer afleggen met hulp van een loopfiets, handbike, rolstoel of rollator. Het mag duidelijk zijn: onder het motto #BEINSPIRED geldt meer dan ooit dat de NN CPC Loop Den Haag er is voor iedereen!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: