Direct door naar content
Amos stunt met zijn rolstoel op skatebaan! afbeelding nieuwsbericht

Amos stunt met zijn rolstoel op skatebaan!

06 oktober 2022

Dacht jij dat alleen met skates, een skateboard of step een skatebaan op kan? Dan moet je maar even naar de Duitse Amos (12) kijken. In zijn woonplaats Leipzig is hij bijna elke dag op de skatebaan te vinden. Niet op kleine wieltjes, maar op de grote wielen van zijn rolstoel! Daar kan hij ook hele toffe trucks mee uithalen!

Amos was al bij zijn geboorte verlamd, waardoor hij zijn benen nooit heeft kunnen bewegen. Hij is daaraan gewend en is zelf ook op zoek gegaan naar sporten die hij vanuit zijn rolstoel kan doen. Daarbij zocht de kleine Amos het al vroeg iets avontuurlijker dan de bekende sporten als rolstoeltennis en rolstoelbasketbal. Op zijn vijfde maakte hij al kennis met rolstoelskaten, internationaal bekend als WCMX (Wheelchair MotoCross).

Rolstoeltrucs

“Je gaat lekker snel en je kunt veel trucjes doen. En je leert ook meer te doen met je rolstoel”, vertelt Amos over zijn sport. Hij is elke dag wel op de skatebaan te vinden en daar trekt hij ook veel bekijks van de skaters. De rolstoelskater krijgt vaak de vraag hoe dat nou werkt in een rolstoel. Dan legt hij uit dat hij speciale rolstoel heeft en dat hij een helm draagt, want helemaal ongevaarlijk is het niet. Maar daar doet hij zelf nuchter over: “Je valt wel eens, maar dat hoort erbij. Als dat gebeurt, skate je gewoon weer door.”

Bekijk hier het item over Amos bij het Jeugdjournaal:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: