Direct door naar content
Pro Persona en 4 andere instellingen laten cliënten weer voetballen tijdens zaalvoetbalcompetitie in Wolfheze afbeelding nieuwsbericht

Pro Persona en 4 andere instellingen laten cliënten weer voetballen tijdens zaalvoetbalcompetitie in Wolfheze

18 oktober 2022

Op vrijdagmiddag 21 oktober en 25 november vindt in Wolfheze op het terrein van Pro Persona weer de ‘Zin In’ zaalvoetbalcompetitie plaats.  Een competitie tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme. Door dit voetbaltoernooi hebben de deelnemers weer wat om voor te trainen en om naar uit te kijken!

Terugkerend evenement…
In het najaar van 2021 vond de eerste editie van de competitie plaats. Pro Persona was hierbij initiatiefnemer, waarbij ze ondersteunt werden door een subsidie van het Renkums Sportakkoord. Zowel cliënten en begeleiders waren toen erg enthousiast over dit initiatief van Pro Persona. De deelnemers speelde met veel plezier en enthousiasme, wat ook merkbaar was in het publiek. Daar zaten zowel passerende cliënten van Pro Persona om hun team aan te moedigen, maar ook het thuisfront van diverse deelnemers was uitgenodigd. Hieruit blijkt maar weer hoeveel een wedstrijd voor mensen kan betekenen! Ook dit jaar, tijdens het tweede seizoen, is Pro Persona weer initiatiefnemer van de competitie en zullen de wedstrijden plaatsvinden op het terrein in Wolfheze.

…Met steeds meer betrokkenheid!
Dit najaar zullen AZC Wageningen, Iris Zorg, Woonzorgnet, Pluryn en uiteraard Pro Persona met een groep cliënten deelnemen aan de competitie. Dat is één instelling meer in vergelijking met vorig jaar toen er 4 instellingen aansloten. Hieruit blijkt maar weer dat de betrokken partijen graag een stap willen zetten naar een sportievere invulling van de dag. Door het trainen met een doel, en de wedstrijdspanning tonen sommige cliënten veel meer emoties in vergelijking met een normale trainingssessie. Sport is dus niet alleen maar goed voor de lichamelijke gezondheid, maar heeft ook zeker effect op de mentale gezondheid van de cliënten.

Geïnteresseerd in deze zaalvoetbalcompetitie? Iedereen is van harte welkom op vrijdag 21 oktober of vrijdag 25 november vanaf 13:30 in de Brug op het terrein van Pro Persona Wolfheze!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: