Direct door naar content
Week van het Aangepast Sporten Flevoland afbeelding nieuwsbericht

Week van het Aangepast Sporten Flevoland

02 november 2022

Van 7 tot en met 13 november staat Flevoland weer een week lang in het teken van aangepast sporten. In deze Week van het Aangepast Sporten besteden we aandacht aan sport en bewegen voor mensen met een beperking in Flevoland. Aangepast sporten wordt extra gepromoot en er worden diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met gemeenten, sportverenigingen, onderwijs en zorginstellingen. Activiteiten voor mensen met een beperking, maar ook voor hun ouders/begeleiders, onderwijsinstellingen, zorginstanties en sportverenigingen.
 
Theatervoorstelling en netwerkbijeenkomst

De week wordt afgetrapt met de gratis theatervoorstelling Inclusie?! Reëel of utopie? Tijdens deze voorstelling betrekken de spelers van Kracht van Beleving het publiek bij het spelen van scenes over mensen met een beperking: Wat verstaan we onder inclusie en inclusief sporten? Welke uitdagingen zijn er om inclusief te kunnen werken en de maatschappij inclusiever te maken? De inhoud van het stuk ontstaat dus in gesprek met en verhalen uit het publiek.
 
Na afloop van de voorstelling wordt de mogelijkheid geboden om met elkaar in gesprek te gaan over hoe een goed netwerk mensen met een beperking kan ondersteunen om in beweging te komen. Deze voorstelling wordt georganiseerd door Gemeente Almere, theatergroep Kracht van Beleving en Sportservice Flevoland.
 
Sportaanbieders uitgelicht
In meerdere gemeenten in Flevoland krijgen sportaanbieders deze week een certificaat overhandigd dat aangeeft dat de vereniging een passend en duurzaam sportaanbod voor mensen met een beperking heeft. Het is tevens een stimulans om het sportaanbod voor mensen met een beperking te onderhouden en voort te zetten.
 
Expertmeetings

In de week van het Aangepast Sporten worden een tweetal expertmeetings georganiseerd voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. Op woensdag 9 november heeft de meeting het thema  ‘Omgaan met gedragsproblematiek’. Hoe herken je gedrag dat voortkomt uit gedragsstoornissen, leer je deze te begrijpen én hoe ga je effectief om met ongewenst gedrag? Op donderdag 10 november is het onderwerp ‘Hoe krijg je mensen in beweging met E-sports?’ Hoe is dit te integreren in de huidige maatschappij en hoe kunnen we dit inzetten om mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen?

Portretten en verhalen
Sporten en bewegen voor mensen met een beperking is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens de Week van het Aangepast Sporten vertellen we verhalen van mensen met een beperking en wat sport voor hun betekent. Tevens wordt er gekeken hoe toegankelijk een aantal openbare ruimtes in Flevoland zijn om te sporten en bewegen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: