Direct door naar content
TV-tip: Marlou van Rhijn in ‘Meer dan Goud’ afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: Marlou van Rhijn in ‘Meer dan Goud’

03 november 2022

Marlou van Rhijn schreef geschiedenis als sprintster op twee blades: ze behaalde maar liefst drie keer paralympisch goud en kreeg al snel de bijnaam ‘Blade babe’ mee. Achter dat succes schuilt ook een ander verhaal van hoogtepunten en dieptenpunten. In het derde seizoen van het EO-programma ‘Meer dan Goud’ praat zij hier openhartig over andere oud-topsporters als Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij.

Het recept van het tv-programma ‘Meer dan Goud’ is niet veranderd, maar voor wie dat nog nooit gezien geven we een korte uitleg. Zes oud-topsporters delen een week lang hun leven onder het dak van het 14-eeuwse kasteel Rechteren in Dalfsen. Aan de hand van foto’s van bijzondere momenten uit hun sport- en privéleven herbeleven ze zo met elkaar hoogte- en dieptepunten. Dat levert hoe dan ook mooie intieme gesprekken op, want allemaal kennen zij de andere kant van de medaille van topsport.

Afscheid nog vers

In deze reeks staan de oud-topsporters Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Gregory Sedoc, Nicolien Sauerbreij en Marlou van Rhijn centraal. Zij hebben allemaal weer een ander verhaal en hun topsportcarrière ligt langer al achter zich of is juist vrij kortgeleden afgesloten. Marlou (30) zette bijvoorbeeld vorig jaar voor de Spelen van Tokio een punt achter loopbaan.

Vrijheid door blades

Omdat het afscheid van topsport voor haar nog zo vers is, zal het daar tijdens de aflevering op 19 november waarin zij centraal staat ook over gaan. Tijdens het diner gooit ze de vraag op tafel wat je nog waard bent zodra je je sportschoenen definitief aan de wilgen hebt gehangen. Ze zal verder ook stilstaan bij wat de sport haar gebracht heeft. Marlou werd dan geboren met vergroeide voeten, maar ze heeft zich daardoor niet laten beperken. Het gevoel van vrijheid wat haar blades haar gaven is daarom natuurlijk een belangrijk gespreksonderwerp in die aflevering. “Het moment dat ik voor het eerst op die blades stond en het gevoel had alsof ik vloog, dacht ik wel: ik wil nu de allersnelste van de wereld worden.”

Bekijk hier de trailer

‘Meer dan Goud’ is vanaf morgen 4 november te zien op NPO 1 om 21.25. De aflevering met Marlou van Rhijn wordt op 19 november 22.20 uur uitgezonden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: