Direct door naar content
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen afbeelding nieuwsbericht

IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen

29 november 2022

‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ is 17 december in Utrecht
Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan. Om het plezier van schaatsen te ervaren, kunnen zij een gratis clinic volgen tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Deze toer door Nederland komt 17 december naar de Vechtsebanen in Utrecht. De inschrijving is geopend.

Samen Schaatsen 
Elk kind moet minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is. Dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs.

Sven Kramer Academy
De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijgen ze een medaille als herinnering.  

De Samen Schaatsen Elfstedentoer start 10 december in Amsterdam. De tweede stop is 17 december in Utrecht, waar op de Vechtsebanen twee clinics gegeven worden tussen 13.45 en 16.00 uur. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar zijn welkom. Deelname is gratis na aanmelding via samenschaatsen.nl. Op deze site is ook te zien welke andere locaties de Samen Schaatsen Elfstedentoer bezoekt deze winter.

Foto: Stephan Tellier

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: