Direct door naar content
Sportiviteit en verbinding tijdens zaal voetbaltoernooi afbeelding nieuwsbericht

Sportiviteit en verbinding tijdens zaal voetbaltoernooi

06 december 2022

Op vrijdag 25 november vond de laatste wedstrijddag plaats van het Zin In Zaalvoetbaltoernooi in Wolfheze. Vijf teams uit de zorgsector namen deel aan deze competitie. De teams bestonden uit cliënten en medewerkers van Pro Persona, Pluryn, Woonzorgnet, Iriszorg en AZC Wageningen. Het niveau lag hoog en de cliënten waren enthousiast!

Sportieve wedstrijden
Het is mooi om te zien wat sport met de cliënten doet. Iedereen is fanatiek, wil winnen en doet zijn uiterste best om te scoren. In het spel gaat het hard tegen hard, maar opvallend is dat de spelers in de omgang met elkaar sportief zijn en elkaar helpen. Waar sommige teams al een aantal weken samen trainen naar dit toernooi, zijn er ook teams waarvan de spelers elkaar vandaag voor het eerst zien. Toch staan ze er samen als een team en coachen ze elkaar op een positieve manier. Ze geven elkaar een schouderklopje na een mooie actie, of bieden iemand een hand om op te staan na een val.

Ze geven elkaar een schouderklopje na een mooie actie, of bieden iemand een hand om op te staan na een val.

Ook de medewerkers letten erop dat er eerlijk en vriendschappelijk gespeeld wordt. Zo wordt er onderling van spelers gewisseld, zodat iedereen even lang speelt. Dit verbindende gevoel is ook op te merken in de omgang met de scheidsrechter. Er wordt goed geluisterd en gehandeld naar de opmerkingen. De wedstrijd van 15 minuten wordt elke keer weer mooi afgesloten met een vriendschappelijke handdruk met de tegenpartij.

…die verbinden!
Ook buiten de wedstrijden ontstaan er mooi momenten. Zo is er veel publiek aanwezig tijdens deze wedstrijdmiddag. Zij zijn bijna net zo fanatiek als de spelers en moedigt iedereen aan. Daarnaast raken spelers in gesprek met elkaar. Zo staan bij de koffietafel iemand van Pro Persona en het AZC te kletsen, en zitten spelers van Pluryn en Woonzorgnet samen voor de tv naar Nederland-Ecuador te kijken. Kortom, dit zaalvoetbaltoernooi laat maar weer zien dat sporten én voetbal, mensen verbindt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: