Direct door naar content
Kickit is kicken! Geslaagde kennismaking met rolstoelvoetbal in Den Bosch.  afbeelding nieuwsbericht

Kickit is kicken! Geslaagde kennismaking met rolstoelvoetbal in Den Bosch.

20 december 2022

De afgelopen weken zagen we Messi en andere topvoetballers schitteren op het WK voetbal. Hoe gaaf is het om jouw idool te spelen tijdens een potje voetbal? Voor kinderen en jongeren die in een rolstoel zitten is het niet vanzelfsprekend om met hun leeftijdgenoten mee te doen aan de populairste sport ter wereld. De oplossing: AmiGo, de voetbalschieter!

Afgelopen woensdag werd in de sportzaal van kindexpertisecentrum Atlent in Den Bosch een clinic Kickit georganiseerd. 12 enthousiaste kinderen en jongeren maakten voor het eerst kennis met deze sport. Kickit is de naam van deze nieuwe vorm van rolstoelvoetbal, die zowel door voetballers met een handbewogen als met een elektrische rolstoel kan worden beoefend. 

"Mooie goal hoor!" Jeroen Leenders, docent bewegingsonderwijs van Mytylschool Gabriël, kon als gelegenheidskeeper een doelpunt niet voorkomen. Met een druk op de knop schoot één van de deelnemers, Hassan, hard raak. Jeroen: "dit is toch kicken, kijk eens naar het spelplezier van de jongens."

Kickit is een sport in ontwikkeling. Eén van de doelen is om een competitie Kickit op te zetten, zodat teams wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen. Het vormen van teams in de regio's is hierbij een eerste stap. Aanjager Harmen Bijsterbosch van InnoBeweeglab: "uiteindelijk willen we graag iedere rolstoelgebruiker bereiken, van jong tot oud."

Na 2 uur was de clinic ten einde. De kinderen hielden het zo lang vol dat niet allen de AmiGo's uitgeput waren, maar ook hun rolstoelen aan de batterij mochten. Een geslaagde middag!

Wil je ook eens de AmiGo uitproberen? Of wil je meer weten van dit initiatief? Neem dan contact op met denbosch@unieksporten.nl of bel naar 073 615 56 37. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: