Direct door naar content
Kom je 15 februari ook naar de Samen Schaatsen Elfstedentoer in Nijmegen? afbeelding nieuwsbericht

Kom je 15 februari ook naar de Samen Schaatsen Elfstedentoer in Nijmegen?

11 januari 2023

Nederland is een schaatsland; zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen voortaan ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. Proberen? Meld je aan voor een gratis clinic op 15 februari in Tilburg, verzorgd door de Sven Kramer Academy en Duosport.

Hoe werkt het?

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen ook kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, glijden over het ijs.

De sport is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Na een succesvolle pilot in Thialf, organiseert de stichting deze winter de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op elf schaatsbanen in heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een gratis clinic volgen, verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy en schaatsschool Duosport. Je gaat een leuk schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering.

Meld je snel aan

De clinics zijn 15 februari van 14.30 tot 17.00 uur op de Triavium schaatsbaan in Nijmegen. Alle kinderen zijn welkom, met of zonder schaatservaring. En met en zonder beperking - want samen is alles leuker! Aanmelden kan gratis via samenschaatsen.nl. Daar zie je ook de andere data en locaties van de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Meld je snel aan, dan zien we je binnenkort op het ijs!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: