Direct door naar content
Samen RKC, Innosportlab en Uniek Sporten Midden Brabant organiseren rolstoelvoetbal clinic in Waalwijk afbeelding nieuwsbericht

Samen RKC, Innosportlab en Uniek Sporten Midden Brabant organiseren rolstoelvoetbal clinic in Waalwijk

09 februari 2023

Voetbal is voor iedereen! Ook voor mensen die in een rolstoel zitten. Speciaal voor die doelgroep organiseert Samen RKC op donderdag 23 februari een KickIt Rolstoelvoetbal Clinic, in samenwerking met Uniek Sporten Midden Brabant en InnoBeweeglab. Het evenement vindt plaats van 16:00 tot 17:30 uur in Sporthal de Zeine in Waalwijk.

KickIt is rolstoelvoetbal, rolstoelvoetbal is Kickit. Het is een vorm van voetbal waar iedereen mee kan doen. KickIt zorgt voor sportplezier, samen bewegen en voetbalpassie delen tussen mensen met een beperking én tussen mensen mét en zonder beperking. Om Kickit te spelen maak je gebruik van de AmiGo. De AmiGo is een sporthulpmiddel dat aan de voorkant van een rolstoel bevestigd kan worden, zowel van een elektrische- als handbewogen rolstoel. De AmiGo kan ballen oppakken, ballen vasthouden, de bal met verschillende snelheden wegschieten en de bal afpakken van andere spelers. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om met verschillende schiethoogtes en soorten ballen te schieten.

De KickIt Rolstoelvoetbal Clinic is bedoeld om te testen hoe het bevalt en of er animo is om vaker mee te doen met rolstoelvoetbal. Samen RKC, Uniek Sporten Midden Brabant en InnoBeweeglab hebben namelijk gezamenlijk het doel om een competitie op te zetten, zodat teams wedstrijden tegen andere teams kunnen spelen.

Aanmelden via:https://www.samenrkc.nl/activiteiten/kickit-rolstoelvoetbal

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: