Direct door naar content
Sportcarrousel in Stadskanaal, weinig reacties…, toch geslaagd! afbeelding nieuwsbericht

Sportcarrousel in Stadskanaal, weinig reacties…, toch geslaagd!

14 februari 2023

Vooral stralende deelnemers tijdens de Sportcarrousel (aangepast sporten in Stadskanaal voor iedereen)

De bedoeling was om het inclusieve sporten (sporten voor iedereen, dus ook aangepast sporten!) te promoten. Dus ging Welstad, vol goede moed, op pad om verenigingen te vinden die aansluiten bij het inclusief sporten. SJS, KV Stadskanaal, DWS, ReumActief en Manege de Driesporen zagen dit initiatief wel zitten en zegden hun medewerking toe. Een hele week gratis meedoen met verschillende sporten en om de drempel nog lager te maken ook nog inclusief gratis vervoer! Er kwamen niet zoveel reacties, maar wel stralende deelnemers op af.

Paardrijden en fitness sloeg het meest aan..

De moeder van Dylano Lubben uit Musselkanaal belde of Dylano mee kon doen met de sportcarrousel. Hij wilde graag paardrijden.
Hij is 11 jaar en heeft ADHD en hij genoot zichtbaar van de paardrijles (zie de foto’s)! Een andere meneer uit Stadskanaal heeft 3 jaar geleden een herseninfarct gehad. Hij gaat via de carrousel fitnessen bij ReumActief in Musselkanaal. Vandaag belde nog iemand met autisme voor een paardrijles in Onstwedde. 3 mogelijke deelnemers hebben hun sport gevonden!

Iedereen de kans geven om mee te bewegen!

Hoe kunnen we de mogelijke deelnemers beter bereiken?

Want de hoofddoelen van het evenement, het stimuleren van ouderen of mensen met een beperking om te gaan of blijven bewegen en de acceptatie van sporten en sportbeleving voor iedereen blijven belangrijk. Door via deze weg laagdrempelige sporten aan te bieden, maken de deelnemers makkelijker de eerste stap om te gaan bewegen en wellicht zelfs bij één van de sportverenigingen aan te sluiten. Inclusief sporten is een belangrijk thema binnen de gemeente, want iedereen moet de kans hebben om mee te kunnen doen met sport.

Geef tips aan bij Arnesto, dan kunnen een volgende keer meer deelnemers blij maken!
Arnesto Ovaa, buurtwerker Sport, Welstad, 06-36557701/ a.ovaa@welstad.nl

Voor de redactie, zoekt u meer informatie of hebt u vragen?
U kunt terecht bij: Arnesto Ovaa, Welstad; 06-36557701 of a.ovaa@welstad.nl

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: