Direct door naar content
Rolstoelbasketbaltraining is een uitje voor de jeugd rondom Velp afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelbasketbaltraining is een uitje voor de jeugd rondom Velp

27 maart 2023

Zaterdagochtend, 10:00 uur, Sporthal de Dumpel in Velp. Sportende kinderen, lachende gezichten en individuele aandacht. De rolstoelbasketbaltraining is een feest voor de leden van De Rhedense Rollers. De lachende gezichten zijn niet alleen bij de leden te zien, maar ook bij de trainers en de ouders langs de zijlijn.

De Rhedense Rollers in Velp verzorgen rolstoelbasketbaltrainingen voor jong en oud. Op de zaterdagochtend vinden de trainingen voor de jeugd plaats. Er wordt goed rekening gehouden met de doelgroep. Zo zijn de lestijden iets gewijzigd, zodat iedereen ’s ochtends de tijd heeft om zichzelf klaar te maken voor de training. Maar ook op individueel niveau wordt er goed opgelet wat wél en niet kan. Zo wordt tegen het ene kind gezegd dat ze op tijd pauze moet houden, en bij de ander wordt een ring op schoot gelegd zodat de basketbal beter op de benen blijft liggen. Het is duidelijk: hier wordt gedacht in oplossingen!

Vooruitgang en vooral plezier

De rolstoelbasketbaltrainingen kennen een grote diversiteit aan kinderen die momenteel meetrainen. De één kan zijn benen niet gebruiken en de ander heeft weer een beenlengteverschil. Eén ding hebben de leden met elkaar gemeen, de benen werken misschien niet optimaal, maar de armen kunnen ze nog goed gebruiken. Tijdens de training wordt de bal hoog, laag, ver weg en dichtbij geschoten. En ook hierbij geldt weer dat iedereen op z’n eigen niveau traint waardoor iedereen met een grote glimlach de opdrachten aan het oefenen is. Dit zorgt ervoor dat ook iedereen vooruitgang boekt.

"Dankzij deze trainingen is onze dochter van 9 zowel fysiek vooruitgegaan als in haar balspel"
 

Zo geeft één van de ouders aan: “Onze dochter van 9 is dankzij de trainingen fysiek vooruit gegaan zowel in haar kracht als in haar balspel.” Dochter Isa vult aan: “Ik heb in een korte tijd al heel veel geleerd dankzij trainer Rinus. Ik vind het een super leuke club en ik vind de lessen bij de Rhedense Rollers heel leuk.”
Ook de trainers van de Rhedense Rollers benadrukken dit nog eens: “De focus bij de trainingen ligt bij het plezier van de kinderen. Aan het einde van de training spelen we nog vaak een wedstrijdje, dan is de prestatie ook van belang, maar plezier blijft het allerbelangrijkst!” Eén van de ouders geeft ook aan: “Deze training is echt een uitje voor ze. Ze kijken al een paar dagen van te voren uit naar de training.”

Leeftijdsgenoten

Sporten is natuurlijk ook belangrijk voor de sociale contacten. Het zou dus mooi zijn als de kleine groep leden groter wordt, en dat ze met meer leeftijdsgenoten kunnen trainen. De huidige leden helpen daar ook zeker bij, blijkt tijdens het gesprek: “Isa is zo enthousiast over de trainingen dat ze aan al haar klasgenoten heeft gevraagd of ze ook mee komen basketballen. Helaas kunnen sommigen niet, of doen ze al een andere sport”. Maar van Isa mogen dus meer leeftijdsgenoten mee komen doen! Ben je dus geïnteresseerd? Kom dan eens kijken op zaterdagochtend van 10:00 – 11:30, in sporthal de Dumpel in Velp! Er kan gebruik worden gemaakt van de Gelrepas en er staan rolstoelen klaar die je kan lenen tijdens de trainingen. Geen reden dus om het niet te proberen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: