Direct door naar content
Mooie inzichten tijdens de bijscholing “Gedrag (g)een Probleem”! afbeelding nieuwsbericht

Mooie inzichten tijdens de bijscholing “Gedrag (g)een Probleem”!

05 april 2023

Op 27 en 29 maart organiseerde Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Special Heroes twee succesvolle bijscholingen. Uitdagend gedrag van jonge sporters en je eigen gedrag als trainer tijdens trainingen werden hierbij eens goed onder de loep genomen.

Van schieten tot zwemmen, de trainers en coaches kwamen vanuit hele verschillende takken van sport. Trainer Nathan Robben trapte af met een stuk theorie over het ontstaan van moeilijk gedrag van kinderen. Maar naast de theorie doken we ook de praktijk in. Zo kregen we een kijkje in Nathan's eigen werkwijze op zijn cluster 4 school door middel van videomateriaal. Ook waren de deelnemers zelf veel aan het woord. Zo werden er verschillende casussen gedeeld en samen gebrainstormd over eventuele oplossingen. Tips en tricks in overvloed!

Kern van de avond: blijf in gesprek, weet dat ‘lastig’ gedrag vaak niet uit het niets komt, ben bewust van je eigen houding, bouw een band op, complimenteer oprecht en laat ontdekken.

Gaaf om te zien hoe al deze trainers stuk voor stuk er willen zijn voor alle leerlingen op de club! Zo zorgen we samen voor een fijne sportplek, voor iedereen!

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: