Direct door naar content
Wereld Parkinson Dag: opBOKSEN tegen Parkinson afbeelding nieuwsbericht

Wereld Parkinson Dag: opBOKSEN tegen Parkinson

11 april 2023

Elk jaar op 11 april wordt er tijdens de Wereld Parkinson Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten.

Voor mensen met Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven. In de regio Midden-Holland zijn er verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Parkinson Boksen is hier één van.

- “Hier kijkt niemand raar als mijn arm even niet meewerkt of als ik niet uit mijn woorden kom” - (Deelnemer Parkinson boksen)

Tijdens de Parkinson boklessen gaan deelnemers aan de slag met passende oefeningen, en is er vooral ook veel gezelligheid. Erwin Lachger van Parkinson Boksen Nederland geeft Parkinson boksen op vijf plekken in de regio Midden-Holland: in Gouda, Waddinxveen, Bergambacht, Bodegraven en Moordrecht. Wij gingen langs bij de groep in Gouda en schreven er een artikel over.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: