Direct door naar content
De NDC Wandelchallenge is van start, schrijf je in bij jou in de buurt. afbeelding nieuwsbericht

De NDC Wandelchallenge is van start, schrijf je in bij jou in de buurt.

05 mei 2023

Op veel verschillende plekken in Nederland is deze week de Nationale Diabetes Challenge van start gegaan. En zo ook in Midden Brabant.  Sommige groepen zíjn zelfs al van start gegaan de afgelopen weken. Maar je kan nog steeds aansluiten hoor!

Wat is de NDC Wandelchallenge?

20 weken lang wandel je elke week met een groep mensen bij jou in de buurt. Het is een laagdrempelige manier om lekker in beweging én in contact te komen. Gezond en gezellig dus! Je hoeft geen wandelervaring of goede conditie te hebben, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen tempo en afstand. Samen met jouw groep train je voor een wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer. 

De diabetes challenge heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. En nee, je hoeft geen diabetes te hebben om mee te mogen doen. Iedereen is welkom, want wandelen en bewegen is heel goed voor mensen met diabetes. Maar het draagt ook bij aan het voorkomen van diabetes. Daarnaast is het ook nog eens een mooie manier om in contact te komen met andere mensen uit jouw buurt.

Je wandelt niet alleen met een groep gezellige mensen. Er is ook een ervaren wandelbegeleider aanwezig. Dat kan een huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, diëtist, wandeltrainer, buurtsportcoach of welzijnswerker zijn. 

En wat ook leuk is: je wordt gemotiveerd om vaker op pad te gaan. Want je krijgt ook nog een wandelschema om, naast de wekelijkse groepswandelingen, zelf 2x in de week te wandelen. 

NDC Festival in Tilburg

We eindigen deze 20 weken challenge met een groot festival in Tilburg. Alle wandelgroepen komen dan samen om te wandelen en jij wandelt de afstand waar je voor getraind hebt: 3, 5, 10 of 15 kilometer. Bij de finish wordt je feestelijk onthaald en ontvang je als kers op de taart een mooie medaille.

Benieuwd naar een wandelgroep bij jou in de buurt? Kijk op de website en meld je aan: Wanderlgroepen NDC.

Wat krijg je allemaal als je je aanmeldt?

- 20 weken wandelen onder begeleiding;

- wandelschema dat aansluit bij jouw doel; 

- wandeltips en informatie over diabetes en bewegen;

- Bas van de Goor sportshirt.

Je betaald een kleine bijdrage voor deze 20 weken wandelbegeleiding. Dit verschilt per locatie en is tussen de 5 en 35 euro. 

Kijk voor meer informatie op de website van NDC

 


 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: