Direct door naar content
Is roeivalidatie iets voor jou?! afbeelding nieuwsbericht

Is roeivalidatie iets voor jou?!

10 mei 2023

Roeien is, soms met aanpassingen, op zich een sport voor iedereen.
Ben je sportief, ben je graag buiten en vind je het gezellig om met anderen iets samen te doen? Lijkt roeien je leuk, maar denk je dat dit door de beperking die je hebt niet kan?

Probeer dan eens of de Roeivalidatie iets voor je is!


De Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ kent al jarenlang de Roeivalidatie. Deze is erop gericht zoveel mogelijk mensen te laten roeien, ongeacht hun beperking.

Bij de Roeivalidatie roeien we met anderen samen op de Reeuwijkse plassen. We doen dit in een heel stabiele boot (een extra brede dubbele wherry, met extra instapmogelijkheid).  Heb je wat meer begeleiding nodig dan kijken wij of er een aanpassing te vinden is. We roeien met begeleiding van ervaren instructeurs, die je helpen en je leren roeien. Want roeien is niet overdreven moeilijk, maar je moet het natuurlijk wel leren.

Enige voorwaarden zijn: je moet kunnen zwemmen en, met wat hulp, zelf de boot in en uit kunnen stappen.
We roeien in de periode maart-oktober, op woensdag en zaterdag.

Voor meer informatie of om je aan te melden: neem contact op met de coördinatoren van de Roeivalidatie. Ze zijn te bereiken via een mail naar roeivalidatie@roeienzeil.nl. Het kan zijn dat je na aanmelding op wachtlijst komt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: