Direct door naar content
Sportieve events op 4 juni, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Sportieve events op 4 juni, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking

17 mei 2023

In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen Breda & Tilburg 2024, worden er toffe side-events georganiseerd. Leuke sportieve activiteiten waar mensen met een verstandelijke beperking gratis aan deel kunnen nemen. Het eerste leuke event is al binnenkort, hier lees je meer informatie.

Op 4 juni 2023 worden er in Breda drie leuke sportieve activiteiten georganiseerd: Bocce (een soort jeu de boules), Wandelen en het hippe Urban Sports.

Wandelen

Op 4 juni is er een leuke wandeltocht van 2 kilometer uitgezet in Breda. Een laagdrempelige activiteit voor jong en oud. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat de wandeltocht toegankelijk is voor iedereen. Alle deelnemers kunnen samen of om de beurt starten en mogen zo lang over de wandelroute doen als nodig is. De start en finish zijn op de buitenspeelplaats van Leuvenaarstraat 82, in Breda.

Wat: Wandeltocht van +/- 2 kilometer

Wanneer: 4 juni

Hoelaat: 15.30-17.30 uur

Waar: Leuvenaarsstraat 82 in Breda

 

Urban Sports

Hip en happening zijn Urban Sports. Dit zijn sporten en beweegactiviteiten die gewoon buiten op straat worden gedaan zoals skateboarden, free running en breakdance. Als jij kennis wilt maken met Urban Sports schrijf je dan in om op 4 juni verschillende Urban Sports uit te proberen. Er worden verschillende Urban Sports aangeboden, en jij mag kiezen wat je het liefst wilt doen! Ook deze toffe activiteit vindt plaats aan de Leuvenaarsstraat 82 in Breda.

Wat:  Urban Sports

Wanneer: 4 juni

Hoelaat: 15.30-17.30 uur

Waar: Leuvenaarsstraat 82 in Breda

 

Bocce

Misschien heb je nog nooit van Bocce gehoord, maar vast wel van Jeu de Boules? Nou Bocce lijkt daar wel een beetje op. Ook deze sport kan je op 4 juni uitproberen. Deze activiteit vindt plaats bij FunZone in Breda aan de Terheijdenseweg 500. Je krijgt uitleg over het spel en uiteraard wordt er ook gespeeld.

Wat:  Bocce

Wanneer: 4 juni

Hoelaat: 13.00-15.30 uur

Waar: Terheijdenseweg 500 in Breda

 

Inschrijven en meedoen:

Meedoen met deze activiteiten is gratis. Je mag spontaan komen kijken en meedoen. Als je al zeker weet dat je gaat komen (wat wij goed begrijpen!) dan kan je je opgeven door een e-mail te sturen naar: Nienke@specialolympics2024.nl

Ook voor meer informatie kan je Nienke een mailtje sturen.

 

Have fun!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: