Direct door naar content
𝗕𝗶𝗷𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗠𝗼𝗯𝗶𝗲𝗹 𝟰 𝗗𝗮𝗮𝗴𝘀𝗲, 𝟭𝟴-𝟮𝟭 𝗷𝘂𝗹𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟯 afbeelding nieuwsbericht

𝗕𝗶𝗷𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗠𝗼𝗯𝗶𝗲𝗹 𝟰 𝗗𝗮𝗮𝗴𝘀𝗲, 𝟭𝟴-𝟮𝟭 𝗷𝘂𝗹𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟯

30 mei 2023

Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen. Nieuw dit jaar: de lange afstand. Op veler verzoek hebben we naast de bekende 15 en 30 kilometer, een fraaie route van 45 kilometer toegevoegd.

𝙀éπ™£π™’π™–π™‘π™žπ™œ π™šπ™­π™©π™§π™– 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩π™₯π™ͺ𝙣𝙩 π™žπ™£ π˜Ώπ™šπ™ͺπ™§π™£π™š

Op donderdag 20 juli kunt u ook starten vanaf De Honingpot op het terrein van ORO in Deurne. Dit geldt alleen voor de 45-kilometerroute. Natuurlijk kunt u ook deelnemen met een scootmobiel of een aangepast vervoermiddel. Tenslotte nog een nieuwe service dit jaar: de fysio onderweg al reserveren.

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is een groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de bijzondere vierdaagse tientallen deelnemers getrokken.

We verwachten dat dit jaar zo’n honderd sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in. De route van 45 kilometer is toegevoegd op verzoek van deelnemers voorgaande jaren.

Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn zoveel mogelijk twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

𝑾𝒂𝒂𝒓 𝒆𝒏 π’˜π’‚π’π’π’†π’†π’“

Data: 18, 19, 20 en 21 juli 2023

Routes: dagelijks 15, 30 of 45 kilometer

Start en eindpunt: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel. Op 20 juli start de 45-km-route ook vanaf café De Honingpot aan het Rijtven in Deurne.

𝑲𝒐𝒔𝒕𝒆𝒏 𝒆𝒏 π’Šπ’π’”π’„π’‰π’“π’Šπ’‹π’—π’Šπ’π’ˆ

Kosten voor vier dagen zijn € 14,50 bij voorinschrijving, aan de kassa € 20,00. Per dag inschrijven kan ook, voor € 6,00 per dag aan de kassa. Voorinschrijven kan tot en met 3 Juli 2023 via het inschrijfformulier.

𝑴𝒆𝒆𝒓 π’Šπ’π’‡π’π’“π’Žπ’‚π’•π’Šπ’†

Praktische informatie over de tocht, de inschrijving en de servicemogelijkheden is te vinden op www.bijzondermobiel4daagse.nl.

π‘­π’šπ’”π’Šπ’π’”π’†π’“π’—π’Šπ’„π’†

Fysiotherapeut Daniëlle Lemaire staat na afloop voor u klaar om vermoeide spieren los te maken. Bij de inschrijfbalie ligt informatie en een aanvraagformulier. Op de eerste post kunt u dit inleveren. Na afloop bent u op volgorde van aankomst aan de beurt.

𝑺𝒍𝒂𝒑𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒗𝒐𝒆𝒓

In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden. Kijk hier voor adressen.

Voor vervoer van uw handbike tussen uw overnachtingsadres en de startlocatie kunt u een beroep doen op de Dirk Kuijt Foundation. U kunt een aanvraag doen via www.dkf.nl.

𝑫𝒐𝒆𝒍

De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: