Direct door naar content
Zonnig voetbaltoernooi voor zorginstellingen afbeelding nieuwsbericht

Zonnig voetbaltoernooi voor zorginstellingen

31 mei 2023

Op woensdagmiddag 24 mei vond in Oosterbeek alweer de derde editie plaats van het voetbaltoernooi voor zorginstellingen. Een competitie tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme. Door dit voetbaltoernooi hebben de deelnemers weer wat om voor te trainen en om naar uit te kijken.

Vier teams uit de zorgsector stonden om 15:00 klaar, met hun gezicht in de zon op de sportvelden van OVC Oosterbeek. Deze derde editie vond namelijk niet binnen plaats, maar buiten! Een klein feestje aangezien het ook nog eens goed weer was.  De teams bestonden uit cliënten en medewerkers van Pro Persona, Pluryn, Woonzorgnet en AZC Wageningen. Het niveau lag hoog en er werden mooie wedstrijden gespeeld.

Goed voor mentale gezondheid

De spelers genoten zichtbaar van de sportieve invulling van hun dag. Door het trainen met een doel, en de wedstrijdspanning tonen sommige cliënten veel meer emoties in vergelijking met een normale trainingssessie. Sport is dus niet alleen maar goed voor de lichamelijke gezondheid, maar heeft ook zeker effect op de mentale gezondheid van de cliënten. Om 17:30 was het toernooi afgelopen en mocht het team van AZC Wageningen naar huis met de winst.

Andere toernooien?

Ook de zorginstellingen zijn erg enthousiast over dit initiatief en doen voor de derde keer weer met veel plezier mee. Waar voorgaande jaren Pro Persona de initiatiefnemer was, droegen dit jaar alle partijen een steentje bij. Zo regelde Pluryn de locatie, maakte het COA een wedstrijdschema, nam Pro Persona het sportmateriaal mee en zorgde Woonzorgnet voor wat te eten tijdens de wedstrijden. Kortom, samen hebben alle partijen ervoor gezorgd dat het toernooi blijft bestaan. Het toernooi bevalt zelfs zo goed, dat er al wordt gesproken over de organisatie van andere toernooien, naast voetbal. Op naar een vierde editie!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: