Direct door naar content
VV Loenermarkt zet passend voetbal in de sportlights! afbeelding nieuwsbericht

VV Loenermarkt zet passend voetbal in de sportlights!

02 juni 2023

VV Loenermark is een van de ruim 500 verenigingen die meedoen aan het Nationale Voetbalweekend (9,10 en 11 juni). De club in het Gelderse Loenen organiseert een passend voetbalcircuit voor alle G-leden, voetballers met een geestelijke of fysieke beperking, en andere belangstellenden uit die doelgroep.

Ook vorig jaar deed Loenermark mee aan de - toen nog - Nationale Voetbaldag. En ook toen stond het passend voetbal centraal. “Het was een groot succes. De deelnemers hadden veel plezier, zowel onze leden als de gasten. Een aantal van hen is na die dag lid geworden’’, zegt Gerrit Blom, coördinator aangepast voetbal bij Loenermark.

Het passend voetbalcircuit wordt gehouden op vrijdagavond 9 juni. Normaal trainen de twee G-teams (senioren en jeugd) van Loenermark dan. Tijdens het circuit worden tien spelletjes uitgezet, variërend van penaltyschieten op de keeper van de selectie en latje-trappen tot kegelen en meten met een snelheidsmeter hoe hard je kunt schieten. “Het circuit is op het hoofdveld. Dat maakt het toch wel speciaal voor de deelnemers. Vorig jaar hadden we best wat publiek. We hopen ook nu weer op veel belangstelling. We gaan in elk geval de regionale kranten en huis-aan-huisbladen op de hoogte stellen en in de vereniging en op sociale media het evenement onder de aandacht brengen. Dat het circuit onderdeel is van het Nationale Voetbalweekend helpt daarbij mee’’, zegt Gerrit.

Hij vindt het Nationale Voetbalweekend een leuk initiatief. “Het maakt een activiteit op de club makkelijker te promoten. Het Nationale Voetbalweekend zou best iets groots kunnen worden als het elk jaar herhaald wordt. Hartstikke leuk als veel clubs in dat weekend allemaal activiteiten organiseren.”

Loenermark heeft bewust gekozen om een passend voetbalactiviteit tijdens het Nationale Voetbalweekend in de schijnwerpers te zetten. Dat doet de club ook voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie. Gerrit: “Dan spelen we met het G-team altijd een wedstrijd tegen het eerste. Dat is in een paar jaar uitgegroeid tot een mooi festijn. Het zou heel leuk zijn als dat met het passend voetbalcircuit tijdens het Nationale Voetbalweekend ook zo wordt.”

De club, die als motto ‘Meer dan voetbal’ heeft, biedt sinds 2017 G-voetbal aan. In de afgelopen zes jaar is de afdeling gestaag gegroeid naar zo’n 30 leden (18 senioren en 12 kinderen) uit Loenen en omstreken. “We hebben een regiofunctie. Alleen het dorp Loenen is te klein, maar de spelers komen uit de hele regio hier heen. Hartstikke mooi. Vorig jaar hebben we het Uniek Sporten certificaat ontvangen, als eerste in de gemeente Apeldoorn”, zegt Gerrit trots.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat wordt er onder andere gekeken naar het aangepaste sportaanbod en de communicatie hierover. Een ander belangrijk punt is inclusie. Het aangepast sporten moet echt onderdeel zijn van de club en opgenomen zijn in het beleid. Gerrit: “Dat is bij ons zeker het geval. De G-sporters horen er helemaal bij. We doen gezamenlijke activiteiten met andere leden en onze leden helpen bijvoorbeeld op zaterdag ook mee in de kantine.”

Bron: www.knvb.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: