Direct door naar content
Eerste Nederlandse rolstoelsoftballer krijgt uitnodiging voor de World Series Wheelchair Softball! afbeelding nieuwsbericht

Eerste Nederlandse rolstoelsoftballer krijgt uitnodiging voor de World Series Wheelchair Softball!

14 juni 2023

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus 2023 vinden in Amerika de World Series Wheelchair Softball plaats. Tijdens dit toernooi spelen de beste spelers en teams ter wereld tegen elkaar én met dit jaar ook de eerste uitnodiging ooit voor een Nederlander, namelijk Frank Hooning van rolstoelsoftbalvereniging Sparks uit Haarlem.

Rolstoelsoftbal

Softbal is een sport verwant aan honkbal, een van Amerika's populairste sporten. Het is dan ook geen verrassing dat rolstoelsoftbal ook zijn oorsprong heeft in Amerika. De sport is uitgevonden door een aantal mensen met een lichamelijke beperking die nog steeds graag wilde genieten van hun favoriete sport. De sport wordt gespeeld op een harde ondergrond (zoals asfalt of een sporthal) en met 'slow pitch' regels, dit betekend dat de pitcher de bal met een hoge boog moet aangooien op de persoon aan slag. Hierdoor worden er vaker ballen het veld in geslagen en behoudt het spel zijn dynamische karakter. 

Eerste Nederlander ooit krijgt uitnodiging voor de World Series in Amerika
Als eerste Nederlander ooit krijgt Frank Hooning, speler en oprichter van rolstoelsoftbal bij Sparks in Haarlem, een uitnodiging om mee te doen aan de World Series. Door een auto-immuunaanval raakte Frank 10 jaar geleden controle over delen van zijn lichaam kwijt, wat er in resulteerde dat hij nu sport beoefend vanuit zijn rolstoel. Frank, die vroeger altijd honkbal speelde, heeft nu als doel rolstoelsoftbal in Nederland op de kaart te zetten. Dit is een van de redenen waarom Frank heel graag naar Amerika afreist voor de World Series. Frank: 'Rolstoelsoftbal is in Nederland nog steeds een kleine sport, maar in Amerika, Japan en nog een aantal landen al wel heel groot en wil ik graag zien en ervaren hoe ze in Amerika trainen en spelen zodat ik deze kennis over kan brengen aan de mensen in Nederland en de sport te doen groeien.'

Crowdfunding 
Om de kosten voor de reis te dekken is Frank een crowdfunding gestart. Elke donatie wordt gebruikt voor de reis, maar ook voor aanschaf materialen die in Nederland niet te verkrijgen zijn (speciale ballen en speciale honken). Wil je meer weten over de Frank en de crowdfunding? Klik dan hier.  

Ook een keer kennismaken met rolstoelsoftbal?
De rolstoelsoftballers van Sparks trainen in de on evenweken op donderdag van 19.30 tot 21.30 in de sporthal aan het badmintonpad of kom rolstoelsoftbal en nog veel meer uitproberen op de Unieke Sportdag voor mensen met een motorische beperking in Haarlem!
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: