Direct door naar content
Sporten uitproberen en vrienden maken tijdens de Mattie Multi Sports in Roosendaal afbeelding nieuwsbericht

Sporten uitproberen en vrienden maken tijdens de Mattie Multi Sports in Roosendaal

23 juni 2023

Leerlingen van het speciaal onderwijs uit de omgeving Roosendaal hebben het afgelopen schooljaar gratis kennis kunnen maken met verschillende sporten dankzij het Mattie Multi Sports-project van Aleco. “Kinderen maken kennis met nieuwe sporten en sluiten vriendschappen”, vertelt Bram Tak van Aleco. “Dat is onwijs mooi om te zien.”

Iedere zaterdagochtend waren de leerlingen welkom om te komen sporten. Met de hulp van Roosendaalse sportverenigingen konden zij zo kennismaken met onder meer voetbal, boksen, atletiek, rugby, basketbal en dansen/turnen. “Je geeft kinderen zo de kans om nieuwe dingen te ontdekken en te kijken waar hun kracht ligt. We zien nu bijvoorbeeld al dat er een aantal echt fan zijn van het boksen en daar mee verder willen”, aldus Tak, pedagoog bij Aleco. En dat is ook een van de doelen van het project: “Waar mogelijk hopen we dat kinderen die dat willen de aansluiting vinden bij het reguliere aanbod in de regio.”

Vrienden maken 
Naast het sportplezier zag Tak de energie die kinderen van het bewegen kregen en nieuwe vriendschappen die ontstonden tijdens de sportlessen. “Je brengt kinderen samen die soms te maken hebben met dezelfde problematiek. Misschien wonen ze wel bij elkaar in de buurt, maar omdat ze naar een andere school gaan is dat contact er niet. Het is mooi om te zien dat er een band ontstaat.”

Het afgelopen schooljaar konden kinderen gratis meedoen aan de sportlessen dankzij de steun van de gemeente Roosendaal, Uniek Sporten, BrabantSport Fonds, SSNB, Stichting Paul, Stichting Joost van Roosmalen Fonds en Talentencentrum Zuidwest Nederland, waar de trainingen werden gehouden. “Iedere zaterdag was er zeker een groep van 15 tot 20 leerlingen. Hen hopen we nu bij ons te kunnen houden met een abonnement.”

Informatiebijeenkomst
En daarom organiseert Aleco zaterdag 24 juni om 11:00 uur een informatiebijeenkomst bij het Talentencentrum Zuidwest Nederland. “Om te kijken wat de mogelijkheden zijn en waar we de deelnemers en ouders bij kunnen ondersteunen, ook op financieel gebied”, vertelt Tak. “Uiteindelijk wil je dat iedereen lekker kan sporten en bewegen, dus kijken we per individueel persoon wat we kunnen doen.”

Wil jij zaterdag 24 juni bij de informatiebijeenkomst zijn of later nog een keer deelnemen aan een van de sportdagen? Neem dan contact op via www.aleco.nl of stuur een mail naar info@aleco.nl en kom lekker in beweging.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: