Direct door naar content
"Een uur plezier, beweging en structuur in de week" - Een bezoek aan FC Zuid afbeelding nieuwsbericht

"Een uur plezier, beweging en structuur in de week" - Een bezoek aan FC Zuid

27 juni 2023

"Het eerste bezoek brachten wij op 13 juni jl. aan FC Zuid, een voetbalteam met 14 jongeren tussen de 12 en 16 jaar met een fysieke en/of mentale beperking. Mario Pennink, de trainer, is vader van één van de sporters. Hij is vorig jaar september gestart met deze groep, omdat hij zag dat zijn zoon zich niet thuisvoelde in een regulier G-team. Via een goede kennis werd hem een trainingsveld aangeboden waar hij gratis kon sporten. In no-time sloten meer jongens en meiden zich aan, waardoor er inmiddels een wachtlijst is. Elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur wordt er getraind. Het biedt de jongeren een uur plezier, beweging en structuur in de week, dus er wordt geen week overgeslagen.

De sporters dragen allemaal het mooie teamshirt van FC Zuid en hebben zichtbaar zin in de training. Het is warm en zonnig, dus er worden drink- en schaduwmomenten ingelast. Er worden duo’s gemaakt van de meer ervaren voetballers met de minder ervaren kids. Zo leren ze van elkaar en hoort iedereen erbij. Er zitten vaste elementen in de opbouw van de training, zodat de jongeren met autisme houvast hebben. Er wordt geslalomd, gepingeld, balletje hoog gehouden en penalties gescoord. Ter afsluiting een partijtje. De trainers kennen de sporters goed, ze zien wat iedereen nodig heeft en betrekken iedereen bij het spel.

Na afloop vertelt Mario dat hij liefst naar twee teams gaat en zou willen uitbreiden met een paar andere sporten voor deze doelgroep. Boksen bijvoorbeeld. Hij is daar positief over: “dit is me ook gelukt, ik ga het gewoon proberen”. Een mooie droom van een bevlogen vader, die er met liefde zijn tijd en energie aan spendeert. Dus, als je een tip hebt voor Mario, een locatie wellicht, of hem op wat voor manier dan ook wil helpen bij zijn droom, laat het vooral weten!"

Sporten voor mensen met een beperking. Het is belangrijk, en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam. Elk jaar zetten we de verenigingen die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2023. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam 
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: