Direct door naar content
Geslaagde jubileumeditie Bossche Super-G afbeelding nieuwsbericht

Geslaagde jubileumeditie Bossche Super-G

28 juni 2023

Zo’n vijfhonderd enthousiaste G-sporters uit heel Nederland zorgden op een zonovergoten zondag voor een geslaagde jubileumeditie van het Bossche sportevenement Super-G.

De tiende editie van Super-G was dit jaar op drie locaties in Rosmalen: het terrein van voetbalvereniging OJC, Cello locatie de Binckhorst en de sporthal van het Rodenborch College. De deelnemers streden op de voetbalvelden en in de sporthal voor de gouden medaille bij de onderdelen voetbal, badminton, basketbal en darten.

Landelijke primeur

Ook werden er clinics georganiseerd voor nieuwe deelnemers. Zo maakte een groep bij Cello op een leuke en gezellige wijze kennis met hockey, wandelen en jeu de boules. En er was een landelijke primeur op de voetbalvelden bij OJC: het Kickit-rolstoelvoetbaltoernooi. Dit is in samenwerking met Gehandicapten Sport Nederland en Stichting Special Heroes Nederland georganiseerd, met support van het BrabantSport Fonds, VDL Foundation en FNO Klein Geluk.

Toernooicoördinator Bas van Balkum: “Ieder jaar is het weer een feestje om dit samen met de verenigingen uit onze gemeente te organiseren. Het gaat er ook altijd heel sportief aan toe. Als je om je heen kijkt zie je alleen maar blije gezichten. Het plezier en de verbinding, daar draait het om.”

Na de uitreiking van de medailles kwamen alle deelnemers en begeleiders nog samen op het centrale terrein van OJC voor een gezellig eindfeestje met muziek, een hapje en een drankje.

Meer weten over Super-G? Kijk op www.super-g.nl of lees het interview terug met voorzitter Marc Hannessen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: