Direct door naar content
Sportdroom van Michel komt uit! afbeelding nieuwsbericht

Sportdroom van Michel komt uit!

29 juni 2023

Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Mensen met een beperking of aandoening ervaren vaak nog drempels bij het vinden van passend sportaanbod. Regelmatig hebben zij een sportdroom, maar vinden het lastig om die te realiseren. Om hen te helpen dit te doorbreken, schreef Uniek Sporten gemeente Meierijstad vorig jaar de wedstrijd Sportdromen uit. Eén van de sportdromen die werd ingezonden was die van Michel van den Heuvel, 30 jaar uit Veghel. Zijn droom was om een voetbalwedstrijd op een groot veld te fluiten. Met financiële steun van het BrabantSport Fonds kon de sportdroom van Michel van den Heuvel waargemaakt worden.  

Samen met Michel is het traject gestart om deze droom uit te laten komen. Beweeg- en leefstijlcoach Wesselinde van de Beeten van gemeente Meierijstad begeleidde hem daarbij vanuit Uniek Sporten. In de verkenning van deze droom is er samengewerkt met een heel aantal partijen. Zo hielp John van Geffen, KNVB-scheidsrechter bij R.K.S.V. W.E.C. uit Eerde & Wijbosch, Michel in zijn vaardigheden als scheidsrechter. Job van den Heuvel, eigenaar van Funky Gym, coachte Michel in het leren verkennen van zijn grenzen en mogelijkheden en bij zijn persoonlijke ontwikkeling.

Van droom naar werkelijkheid

En ook Karin van Grunsven, Michels’ begeleider op zijn woonplek bij Dichterbij Veghel, was betrokken bij zijn traject. Zelf is Michel vrijwilliger bij voetbalvereniging R.K.S.V. Prinses Irene in Nistelrode, waar hij gecoacht wordt in het zijn van scheidsrechter. Ook deze vereniging heeft de droom van Michel omarmd en ondersteund. Gedurende enkele maanden werd hij getraind op zijn vaardigheden en ontwikkelingen en op 3 mei was het dan zo ver. Michel mocht fluiten op het grote veld bij R.K.S.V. Prinses Irene.  

Michel: "Het was geweldig mooi! Mijn droom, scheidsrechter zijn op het grote veld, is werkelijkheid geworden." 

Wethouder sport Johan van Gerwen van gemeente Meierijstad: “We willen sporten en bewegen graag voor iedereen in Meierijstad mogelijk maken. Fijn dat we, in samenwerking met Uniek Sporten en Brabantsport deze unieke sporter een extra mogelijkheid konden bieden zijn sportdroom te verwezenlijken. En dat Michel begeleid aan de slag kon met zijn sportdroom!.” 

Hulp nodig bij het vinden van een sport? 

Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen hierover contact met ons opnemen. Gemeente Meierijstad heeft eigen beweegcoaches die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunen bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje.

Meer informatie over het aangepaste sportaanbod en de beweegcoaches in Meierijstad is te vinden op www.meierijstadbeweegt.nl en op www.unieksporten.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: